Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, ne zaman başlayacak? Kırtasiye desteği şartları neler? Kırtasiye yardımı 2025

A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025-2026 eğitim yılı öncesinde devletin sağladığı kırtasiye desteği, veliler tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK sistemleri üzerinden hak sahipliği belirlenen aileler, başvurularını e-devlet eğitim yardımı ekranı üzerinden yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen bu destek, öğrencilerin derslerinde kullandıkları araç ve gereçlerin karşılanması amacıyla veriliyor.

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI 2025

Resmi açıklamalara göre kırtasiye desteği şartları, eğitim yardımı ödemelerinden faydalanabilecek kişileri netleştiriyor. Bu kapsamda vazife veya harp malullüğü aylığı alanların çocukları, 2330 ve 3713 sayılı kanunlar kapsamında hak sahibi olan aileler, güvenlik korucuları ile şehit ve gazi yakınları bu yardımdan faydalanabiliyor. Ayrıca terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden veya yaralanan sivillerin yakınları da eğitim yardımı kapsamında kırtasiye desteği alabiliyor.

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

2025 yılı için ödemeler 1 Eylül – 31 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Vatandaşların herhangi bir kuruma bizzat gitmesine gerek bulunmuyor; başvurular tamamen e-devlet kırtasiye yardımı başvuru formu üzerinden alınıyor. Hak sahibi öğrenciler yılda bir defaya mahsus olmak üzere toplu şekilde bu ödemeyi alıyor.

Başvuruların ardından belirlenen kriterleri sağlayan vatandaşlara ödemeler doğrudan hesaplara yatırılıyor. Böylece hem eğitim öğretim öncesinde hem de dönem içinde öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları karşılanmış oluyor.

(HÜRRİYET)

Geri