Keşanlı gençler, Atatürk’e sahip çıktılar

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Keşan’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları dün gerçekleşen Gençlik Yürüyüşüyle başladı. Saat 09.30’da Müze Keşan önünden başlayan yürüyüşe Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Vedat Çimen, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Hastane Caddesi,Önder Caddesi ve İnönü Caddesi’ndenn geçen kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Buradaki törene AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Adnan Vural, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, MHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Burada İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Vedat Çimen, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile program devam etti. Daha sonar Gençlik Merkezi Akademi üyesi Egemen Çimen, günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirerek şunları söyledi. “Tüm Gençlik adına Gençlik Merkezi Akademi Faaliyetleri üyesi Egemen Çimen'i günün anlamıyla ilgili konuşmasını yapmak üzere buraya davet ediyorum. Sayın Gençlik ve Spor Elçi Müdürüm, Sayın Gençlik Merkezi Müdürüm, Değerli okul ve kurum müdürlerim Kıymetli öğretmenlerim, antrenörlerim ve sevgili arkadaşlarım Cumhuriyetin ilanıyla neticelenen ve bu sürecin başlangıcı olarak kabul edilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışı Millet olarak varlığımızı güçlendiren Umutlarımızı canlandıran ve yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Bu yolculuk Anadolu'da yaşanacak Türkiye Cumhuriyeti'nin filizi Milletimiz için umut ve güvendir aynı zamanda Halkına güvenen Kurtuluşun ancak Çanakkale'de şahit olduğu Kahraman neferlerin Vatan sevdası ile mümkün olacağını bilen Mustafa Kemal Atatürk'ün Ulusun Anadolu ile kucaklaşmasıdır Samsun Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk planı İlk aykırışıdır Karadeniz kıyıları Türk'ün dalga dalga yayılacak ayağa kalkma aykırışının ev sahibi Yalçınsıradağlar da şahididir. 19 Mayıs Mustafa Kemal'in ben o gün doğdum dediği mukaddes bir gündür. Bugün bir kurtuluş umudunun denenmesi değil, bir inançın sahneye konmasıdır. Samsun, kararlı, istekli, fedakar Anadolu insanının devletine ve önderinin etrafına kenetlendiği, varayla, yoğuyla zulme karşı durmaya yemin ettiği bir gündür. Bugün artık tamamı rahmete kavuşmuş atalarımıza saygı ve minnet günüdür. Gençlik, atalarının izinde durmadan yürüyecek, zulüm karşısında korkmadan ayağa kalkacak ve ilkelerinden taviz vermeyecektir. Sana söz veriyoruz Büyük Komutan, bizler varlığı oldukça vatan kutsaldır ve emanettedir. Hür ve başarılı gelecek namustur. Rahat uyu, eserin emin ellerde. Ülke olarak sana ve dava arkadaşlarına minnettarız. Cumhuriyetimizin bahanesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Vatanımız uğruna şehit olan şehadayı da gazilerimize rahmet diliyor. Gençlik ve spor bayramımızın ülkemize ayrılmasını temenni ediyorum. Teşekkür ediyoruz.” Program Ali Kale ve Kardeşleri Ortaokulu Halk Oyunları ekibi gösterileri ile sona erdi.

Geri