Karşıyaka'da kültürel yolculuk başladı: Halkın katkısıyla rotalar şekillenecek

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Karşıyaka Belediyesi, kentin tarihsel ve kültürel değerlerini koruyarak gelecek nesillere aktarmak için önemli bir adım attı. “Karşıyaka Kültür ve Turizm Rotası” projesi kapsamında, ilçenin belleğini yansıtan yapılar, hikâyeler ve deneyimlerin toplandığı yerel katılım çalıştayı başladı. KÜLTÜR VE TURİZM ROTASI PROJESİNE BÜYÜK DESTEK İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) hibe alan projenin yürütücülüğünü Kentimiz İzmir Derneği üstleniyor. Proje doğrultusunda Karşıyaka’daki tescilli yapılarla birlikte tescillenmesi gereken kültürel varlıklar da incelenerek önemli bir kültürel envanter oluşturuldu. ÇALIŞTAYLA ROTANIN TEMELLERİ ATILIYOR Bostanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen iki günlük çalıştayda, Karşıyaka’da faaliyet gösteren esnaf, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve alanında uzman Karşıyakalılar bir araya geldi. Katılımcılar, “Karşıyaka’nın Hikâyeleri ve Deneyimleri” ile “Karşıyaka’nın Kimliği ve Turizme Yaklaşımı” başlıklı oturumlarda kentin geçmişine, kültürüne ve gelecekteki tanıtım potansiyeline dair görüşlerini paylaştı. “GÜZERGAH DEĞİL KÜLTÜREL HAFIZA HARİTASI” Açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Bu çalıştay sadece bir başlangıç. Seçim döneminde verdiğimiz sözlerden biri olan Karşıyaka’nın belleğini yaşatma hedefiyle yola çıktık. Bu rota, sadece fiziki bir güzergâh değil; kültürel bir hafıza haritasıdır. Amacımız Karşıyaka’yı açık hava kültür galerisine dönüştürmek” ifadelerini kullandı. KATILIMCI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR STRATEJİ HEDEFİ Karşıyaka Kültür ve Turizm Rotası, farklı sosyal grupların katkılarıyla şekillenecek. Çalıştay sonrası elde edilecek bilgilerle, sürdürülebilir ve katılımcı temele dayanan bir tanıtım stratejisi geliştirilecek. Böylece hem Karşıyakalıların aidiyet duygusu artacak hem de kentin kültürel potansiyeli daha geniş kitlelere ulaşacak.

Geri