A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılına ait öğretmenlerin iller arası yer değişikliği takvimini kamuoyuyla paylaştı. Kadrolu öğretmenlerin, isteğe bağlı olarak gerçekleştirecekleri il dışı atama başvuruları 28 Mayıs 2025 tarihinde başlayacak ve 2 Haziran 2025’e kadar devam edecek. Atama sonuçları ise 3 Haziran’da açıklanacak. Görev yeri değişen öğretmenler, ilişik kesme işlemlerine 27 Haziran’dan itibaren başlayabilecek. ATAMA BAŞVURULARI NASIL GERÇEKLEŞECEK? Başvurular, MEBBİS (mebbis.meb.gov.tr) veya Personel Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Elektronik Başvuru Formu üzerinden işlem yapacak öğretmenlerin, sistemde yer alan kişisel ve mesleki bilgilerini önceden kontrol etmeleri, eksik veya hatalı bilgiler için gerekli düzeltmeleri yapmaları gerekiyor. Bu düzeltme talepleri eğitim kurumları ya da il/ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. EN AZ ÜÇ YILLIK GÖREV SÜRESİ İl dışı tayin talebinde bulunacak öğretmenlerin bazı temel şartları taşıması gerekiyor. Bu kapsamda; adaylık sürecinin sona ermiş olması, 31 Aralık 2025 itibarıyla mevcut ilde en az üç yıllık görev süresinin tamamlanmış olması ve sözleşmeli öğretmenlikten kadroya geçenler için ise dört yıllık toplam hizmet süresinin doldurulmuş olması gerekiyor. Yer değiştirme taleplerinde bu kriterleri karşılayan öğretmenler, tercih ettikleri iller arasında görev yerlerini değiştirme hakkına sahip olacak.