İzmir’deki yeni öğrenci servis tarifesi mecliste onaylandı: 2025-2026 ücretleri açıklandı!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülen 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Sezonu öğrenci servis fiyat tarifesi imzalanarak onaylandı.

YENİ ÜCRETLER BELLİ OLDU

Karara göre en yakın mesafe olan 0-3 kilometre için ücretler; devlet okullarında 2 bin 762 TL, anaokulu ve özel okullarda ise 3 bin 313 TL olarak belirlendi. Araçlarda hostes bulundurulması halinde bu rakamlara yüzde 30 eklenerek, devlet okullarında 3 bin 590 TL, anaokulları ve özel okullarda ise 4 bin 306 TL’ye çıkacak.

BAŞKAN MERT’TEN AÇIKLAMA

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Öğrenci servis tarifemizin camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Tüm meslektaşlarıma kazasız belasız hayırlı işler dilerim.”

Whatsapp Image 2025 08 22 At 14.09.20 (1)

ÖZEL OKULLARA UYARI

Velilerin mağdur olmaması için uyarılarda bulunan Mert, şunları söyledi: “Devlet okullarında fahiş fiyatla ilgili bir şikâyet yok. Hatta çoğu okulda belirlenen ücretlerin de altında fedakârlık yapılıyor. Esnafımız çocuklarımızın güvenliği ve velilerimizin bütçesi için elini taşın altına koymuş durumda. Ne yazık ki farklı uygulamalar sadece özel okullarda görülüyor. Okul yönetimleri, velilere anlaşmalı firmaların fiyatlarını dayatıyor. Bu da hem esnafımızı hem velilerimizi mağdur ediyor. Çocuklarını özel okula servisle gönderecek velilerimiz, okulun anlaştığı aracı firmalar yerine doğrudan S plakalı servisçilerle anlaşsın. Böylece hem güvenli hizmet alırlar hem de maliyetleri fahiş rakamlardan kurtulmuş olur.”

Whatsapp Image 2025 08 22 At 14.09.20 (2)

Geri