A
Admin
Yönetici
Yönetici
Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketici sağlığını koruma amacıyla İzmir’de faaliyet gösteren süt işletmelerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, 12-19 Ağustos tarihleri arasında İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, işletmeler ve bağlı soğuk hava depolarında resmi kontroller yaptı. Kontroller, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı’na gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda planlandı.
Denetimler sırasında bazı ürünlerde aşağıdaki eksiklikler ve uygunsuzluklar belirlendi:
İleri üretim tarihi basılmış ürünler
Son tüketim tarihi geçmiş ürünler
Etiket ve izlenebilirlik bilgilerinde eksiklik
Ambalaj bütünlüğü bozulmuş ürünler
Bakanlık açıklamasında, kontrollerde muhafaza altına alınan ürünler detaylı şekilde paylaşıldı:
789 bin 300 adet 1 litrelik UHT süt
6 bin 850 kilogram pastörize laktik tereyağı
1.350 kilogram UHT süt
118 bin 320 litre yağlı UHT süt
22 bin 31 kilogram kırıntı süzme peyniri
12 bin kilogram eritme peyniri
387 bin 742 kilogram teleme peyniri
58 bin 325 kilogram süt tozu
22 bin 875 kilogram tereyağı
49 bin 933 kilogram labne
Toplamda yaklaşık 1000 ton süt ürünü ve 907 ton UHT süt, ihtiyati tedbir amaçlı muhafaza altına alındı.
Muhafaza altına alınan ürünler ile ilgili olarak işletmeler hakkında yasal işlem başlatıldı. Bakanlık, açıklamasında denetimlerin süreceğini ve tüm ihbar ile şikayetlerin titizlikle değerlendirileceğini vurguladı: “Yaklaşık 1000 ton süt ürünü ile 907 ton UHT süt ihtiyati tedbir amaçlı muhafaza altına alınmış, işletmelerle ilgili yasal işlem başlatılmıştır. ‘Güvenilir gıda, sağlıklı toplum’ ilkesiyle denetimlerimizi aralıksız sürdürüyor, tüm ihbar ve şikayetleri titizlikle değerlendiriyoruz.”
TESPİT EDİLEN İHLALLER
Denetimler sırasında bazı ürünlerde aşağıdaki eksiklikler ve uygunsuzluklar belirlendi:
İleri üretim tarihi basılmış ürünler
Son tüketim tarihi geçmiş ürünler
Etiket ve izlenebilirlik bilgilerinde eksiklik
Ambalaj bütünlüğü bozulmuş ürünler
MUHAFAZA ALTINA ALINAN ÜRÜNLER
Bakanlık açıklamasında, kontrollerde muhafaza altına alınan ürünler detaylı şekilde paylaşıldı:
789 bin 300 adet 1 litrelik UHT süt
6 bin 850 kilogram pastörize laktik tereyağı
1.350 kilogram UHT süt
118 bin 320 litre yağlı UHT süt
22 bin 31 kilogram kırıntı süzme peyniri
12 bin kilogram eritme peyniri
387 bin 742 kilogram teleme peyniri
58 bin 325 kilogram süt tozu
22 bin 875 kilogram tereyağı
49 bin 933 kilogram labne
Toplamda yaklaşık 1000 ton süt ürünü ve 907 ton UHT süt, ihtiyati tedbir amaçlı muhafaza altına alındı.
YASAL İŞLEMLER
Muhafaza altına alınan ürünler ile ilgili olarak işletmeler hakkında yasal işlem başlatıldı. Bakanlık, açıklamasında denetimlerin süreceğini ve tüm ihbar ile şikayetlerin titizlikle değerlendirileceğini vurguladı: “Yaklaşık 1000 ton süt ürünü ile 907 ton UHT süt ihtiyati tedbir amaçlı muhafaza altına alınmış, işletmelerle ilgili yasal işlem başlatılmıştır. ‘Güvenilir gıda, sağlıklı toplum’ ilkesiyle denetimlerimizi aralıksız sürdürüyor, tüm ihbar ve şikayetleri titizlikle değerlendiriyoruz.”