A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir’de düzenlenen “Liselerde Bilim Uygulamaları” programı kapsamında, öğrenciler yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projelerini sergileme fırsatı buldu. İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü’nde bulunan Turizm Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Fen ve Anadolu liselerinden katılan öğrenciler, yapay zekadan nanoteknolojiye, blockchain’den biyomedikal cihazlara, demokrasi ve psikolojiden medya okuryazarlığı, iklim değişikliği, siber güvenlik ve finansal okuryazarlık gibi geniş bir yelpazede projelerini ziyaretçilere tanıttı. Bu program, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeleri ve teknolojik gelişmelere olan ilgilerini artırmaları amacıyla düzenleniyor. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, gençlerin ortaya koyduğu özgün projelerden duyduğu gururu dile getirdi. “Türkiye Yüzyılı’nın teknoloji ve bilimle yoğrulmuş rüyasını gerçeğe dönüştüren gençlerimizin eserlerine şahitlik ediyoruz,” diyen Yahşi, çağın gerekliliklerine uygun olarak yapay zeka ve diğer ileri teknolojilerdeki gelişmelerin gençler tarafından yakından takip edildiğini vurguladı. Yahşi ayrıca, bu çalışmaların yalnızca eğitim camiası için değil, milletin geleceği adına da büyük önem taşıdığını ifade etti. Sergi boyunca İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları ve diğer eğitim yöneticileri, fuaye alanındaki stantları gezerek öğrencilerle birebir görüşme imkânı buldu. Öğrenciler projelerinin bilimsel temellerini, araştırma süreçlerini ve elde ettikleri sonuçları ziyaretçilere detaylı biçimde anlattı. Bu interaktif ortam, hem öğrencilerin özgüvenlerini artırdı hem de bilimsel iletişim becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı. Ayrıca, etkinlikte yer alan çeşitli liselerden öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisiyle program renkli bir atmosferde tamamlandı.