A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Türk milletinin o karanlık gece gösterdiği direnişin, demokrasiye olan sarsılmaz bağlılığın en güçlü göstergesi olduğunu ifade etti. 15 Temmuz 2016'nın, sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda Türk halkının iradesine sahip çıkma mücadelesi olduğunu belirten Kestelli, "O gece hepimiz gördük ki; bu millet, demokrasisine uzanan eli asla karşılıksız bırakmaz. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile herkes el ele vererek sokaklara çıktı, vatanına ve geleceğine sahip çıktı" dedi. “Demokrasinin tüm kurumlarıyla güçlenmesi önceliğimiz olmalı” Aradan geçen 9 yılda, 15 Temmuz'un neden olduğu derin yaraların sarılması için önemli adımlar atıldığını belirten Kestelli, bu sürecin sadece bir güvenlik ve hukuk mücadelesi olmadığını vurguladı. “Demokrasiyi tüm kurumlarıyla daha da güçlendirmek, sadece geçmişi telafi etmek için değil, geleceği inşa etmek için de en önemli sorumluluğumuzdur” dedi. “Birlikte çalışarak daha güçlü bir Türkiye’yi kurabiliriz” Kestelli, açıklamasında ülke olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemine de dikkat çekerek, “15 Temmuz’un ardından gösterilen dayanışma ruhunu şimdi de üretmek, çalışmak ve ülkemizi daha adil, daha şeffaf bir yönetime taşımak için sürdürmeliyiz. Tüm dünyada daha saygın ve güçlü bir Türkiye ancak bu anlayışla mümkün olabilir” ifadelerini kullandı. “Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” Işınsu Kestelli, mesajını şu sözlerle tamamladı: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, o gece hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum. Türk milleti bir daha böyle karanlık bir gece yaşamasın. Demokrasiye olan inancımızı ve hukuk devleti ilkesini daima koruyarak, hep birlikte daha aydınlık yarınlara ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.” Bülten