iPhone 17 cep yakacak

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Apple, bu sonbaharda tanıtacağı iPhone 17 serisinde fiyat artışına gitmeyi planlıyor. Şirkete yakın kaynaklar, zam kararının yeni tasarım ve teknolojik yeniliklerle destekleneceğini belirtiyor. Ancak ABD ile Çin arasındaki ticari gerilim de bu kararda dolaylı rol oynuyor. FİYAT ARTIŞI YENİ ÖZELLİKLERLE GEREKÇELENDİRİLECEK Apple’ın eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 17 serisiyle ilgili önemli bir gelişme gündeme geldi. Şirkete yakın kaynaklara göre Apple, yeni modelin fiyatlarında artışa gitmeye hazırlanıyor. Bu karar, seride sunulacak tasarım yenilikleri ve donanımsal gelişmelerle temellendirilecek. Wall Street Journal’ın haberine göre Apple, fiyat artışını doğrudan Çin’den ithal edilen ürünlere yönelik ABD’nin uyguladığı ek vergilerle ilişkilendirmemek konusunda dikkatli davranacak. Zira şirket, son dönemde teknoloji firmalarının fiyat politikaları üzerinden siyasi tartışmalara çekilmesinden kaçınmak istiyor. TASARIMDA RADİKAL YENİLİKLER GELİYOR Yeni serinin özellikle ultra ince tasarımıyla öne çıkması bekleniyor. Bu tasarımın, mevcut iPhone 16 Plus modelinin yerini alacak bir varyantta uygulanacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Pro ve Pro Max modellerinin donanım açısından daha da gelişmiş özelliklerle piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Apple CEO’su Tim Cook’un mart ayında Hindistan’daki üretim kapasitesini artırmak adına önemli adımlar attığı biliniyor. ABD’ye yönelik sevkiyatların büyük kısmının Hindistan’daki tesislerden yapılması planlanıyor. Ancak kaynaklara göre, Hindistan’daki üretim tesisleri hâlâ Pro modellerin ihtiyaç duyduğu yüksek teknoloji bileşenleri üretmekte zorlanıyor. PRO VE PRO MAX ÜRETİMİ HÂLÂ ÇİN'E BAĞIMLI Apple’ın üst segment modelleri olan iPhone Pro ve Pro Max, gelişmiş kamera sistemleri ve büyük bataryaları nedeniyle daha karmaşık üretim süreçlerine sahip. Bu nedenle şirket, hâlâ Çin’deki üretim hatlarına büyük ölçüde bağlı. Bu durum, ABD'nin Çin ürünlerine uyguladığı yüzde 20’lik gümrük tarifesinden Apple’ı doğrudan etkileyen temel faktörlerden biri olarak öne çıkıyor. Apple, bu maliyeti tedarik zinciri üzerinden karşılayamadığı için kâr marjını koruyabilmek adına fiyatlara zam yapmayı değerlendiriyor. Ancak şirketin bu hamleyi sadece teknolojik gerekçelerle açıklamak istemesi, kamuoyundan gelecek olası tepkileri engelleme çabasının bir parçası. HİNDİSTAN ÜRETİMİ YETERLİ DEĞİL Apple’ın 2023 yılında Hindistan’daki üretimi küresel iPhone sevkiyatının yaklaşık yüzde 13’ünü oluşturdu. Bu oranın 2024'te iki katına çıkması bekleniyor. Ancak uzmanlar, Hindistan’ın ABD ve küresel talebi karşılayabilecek kapasiteye ulaşmasının 2026 sonunu veya 2027 başını bulabileceğini ifade ediyor. Apple, uzun vadeli stratejisinde üretimin bir kısmını ABD’ye taşımayı planlasa da bu geçişin kısa vadede tamamlanması mümkün görünmüyor. Çin ise hem üretim kapasitesi hem de bileşen tedariki açısından önemini koruyor. İPHONE 17 İLE BAŞLANGIÇ FİYATLARI DEĞİŞEBİLİR Mevcut iPhone 16 serisinde, başlangıç fiyatı 799 dolar iken, Pro Max modeli 1.199 dolardan satışa sunuluyor. iPhone 17 serisinde ise bu taban fiyatların yukarı çekilmesi bekleniyor. Özellikle yeni tasarıma sahip varyantın, Plus modelinin yerini alarak daha yüksek bir başlangıç fiyatı ile pazara çıkabileceği konuşuluyor. Apple'ın fiyat artışına dair nihai kararını eylül ayındaki lansman öncesinde vermesi bekleniyor. Kaynak - Haber Merkezi

Geri