Instagram hesabınızı dondurduktan sonra açamıyor musunuz? İşte adım adım hesabı geri açma yöntemi

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’da kullanıcılar zaman zaman hesaplarını dondurabiliyor. Ancak daha sonra yeniden kullanmak isteyenler, “Instagram dondurulan hesap nasıl açılır?” sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte adım adım dondurulan Instagram hesabını açma yöntemleri…

INSTAGRAM HESABI NASIL DONDURULUR?

Instagram hesabını dondurmak için bilgisayar üzerinden Instagram’a giriş yapmak gerekiyor. “Profili Düzenle” bölümünde yer alan “Hesabımı geçici olarak kapat” seçeneğine tıklayarak, sebep belirtip şifre girildiğinde hesap dondurma işlemi tamamlanıyor.

Instagram Ebeveyn Kontrolü

DONDURULAN HESAP NE ZAMAN AÇILIR?

Hesabını yeniden aktif hale getirmek isteyen kullanıcıların, 24-48 saat beklemesi gerekiyor. Bu süre içinde giriş yapmaya çalışıldığında “hatalı kullanıcı adı veya şifre” uyarısı görülebiliyor. Panik yapmaya gerek yok; bu durum tamamen sistemin dondurma sürecinden kaynaklanıyor.

Instagram Rehberi Nedir Nasil Kullanilir Ve Ne Ise Yarar-2

HESABI GERİ AÇMA ADIMLARI

Dondurma süresi dolduktan sonra Instagram’a kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılmalı.

Giriş başarıyla gerçekleştiğinde hesap otomatik olarak açılır.

Hesabı yeniden dondurmak için ise en az 1 hafta beklenmesi gerekiyor.

ŞİFRESİNİ UNUTANLAR İÇİN ÇÖZÜM

“Instagram’ı dondurdum, şifremi unuttum” diyen kullanıcılar için farklı kurtarma yöntemleri mevcut.

Giriş ekranında “Giriş yaparken sorun mu yaşıyorsun?” seçeneğine tıklanmalı.

Kullanıcı adı veya e-posta girildiğinde, şifre sıfırlama bağlantısı e-posta adresine gönderiliyor.

Hesap doğrulama sürecinde Instagram, güvenlik amacıyla kullanıcıdan filtre uygulanmamış bir fotoğraf isteyebiliyor. Bu inceleme birkaç gün sürebiliyor.

HESAP AÇILDIĞINDA TAKİPÇİLER SİLİNİR Mİ?

Kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan biri de takipçi sayısının değişip değişmeyeceği. Instagram, dondurulan hesaplar açıldığında takipçi sayısında hiçbir kayıp yaşanmadığını belirtiyor.

SÖZCÜ

Geri