İnanıyorum, başarabiliriz

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yazın sıcak günlerinde denizin keyfini çıkarırken, kumda rahatça güneşlenebilmek için birkaç ekstra kiloyu, vücudumuzdan sağlıklı bir şekilde uzaklaştırmak istesek de bazen planlarımız biraz aksayabiliyor, canımız sağ olsun. Ama merak etmeyin, tren henüz tamamen kaçmış değil! Evet, hepimizin klasik “Yaz gelmeden zayıflayacağım” hedefi bu sene biraz geride kaldıysa da hala harekete geçmek için yeterince zamanımız var. İnanıyorum a dostlar! Başarabiliriz. "Bu sene plajda en fit ben olacağım!" dedikten sonra, tatil planları yaparken kendinizi tatlılarla sarmalarla kucaklaşırken buluyoruz. Hele de bu sene iki bayram da yaza yakın geçiyor, Ramazan’da löp löp yedik Kurban Bayramı’nı kara kara düşünüyoruz. Tamam tamam endişelenmeyin, çünkü bu yolculuk, tıpkı tren gibi, hiç geç değil. Yavaş yavaş vücuda dönmek, hayallerini süsleyen o bedene doğru adım atmak ve o tatlı küçük adımlarla hedefe ulaşmak hiç de zor değil. Hangi tren mi? O, “Bu yaz fit ve sağlıklı bir ben ile sahile iniyorum!” treni tabii ki! Evet, bu trenin geç kaldığını düşünebilirsiniz, ama aslında bunun bir avantajı var! Zaman biraz daralmış olabilir ama acele etmek, size hızlı sonuçlar yerine “Bir haftada 5 kilo ver” türünden abartılı yöntemlere yönlendirebilir. O yüzden sabır, sıkı bir plan ve bol bol su ile günlerinizi geçirebilirsiniz. Unutmayın, kilo almak sadece "çok yiyip, az hareket etmek" meselesi değil, bunu istikrarlı bir şekilde sürdürmenin verdiği bir sonuç! Kilo vermek de bence tıpkı bu şekilde ilerliyor. Yavaş ama emin adımlarla ilerlerseniz, ısınan havada kiloların düşmesinin de kolaylaşacağını göreceksiniz. Sabahları güne başlarken, sadece kahve değil, birkaç dakikalık bir egzersiz de iyi bir başlangıç olacak. Evet, bir anda "Bir maraton koşucusu olacağım!" diye bir karar vermek zor olabilir ama hemen korkmayın! İhtiyacınız olan şey, sadece bir yürüyüş, belki bir iki yoga hareketi ve bolca gülümsemek. İnanın parklara konan aletler bile sizin en yakın dostunuz olabilir. Azmeden taşı deler, hatırladınız mı? Günler hızla geçiyor, ama kesinlikle bir diyet listesiyle hayatınızı kısıtlamayın. En sevdiğiniz tatlınız ya da o bayıldığınız pizza, yerini alacak sağlıklı alternatiflerle bir araya geldiğinde, zihinsel anlamda da rahatlayabilirsiniz. Kendi vücudunuza saygı gösterin ve kiloları sağlıklı yollardan azaltmaya özen gösterin.Hedeflere ulaşmak için hala yeterince zamanınız var! Yazın, plajda özgürce güneşlenmek, denize girmek ve bolca eğlenmek istiyorsanız, harekete geçmenin tam vakti! Kilo verme yolculuğunda her şeyden önce önemli olan şeyin sağlıklı bir beden olduğunu unutmayın. Hem yazın sıcak günleri daha eğlenceli, hem de bizler daha hafif! Bu yaz fit olmak zor değil, biraz hareket, biraz daha su ve bolca kahkaha yeter! Tabii en güzel bikinilerin hayali de cabası! Haydi, geçelim harekete.

Geri