A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türk müziğinin "İmparator" lakaplı ismi İbrahim Tatlıses’in kökenine dair bilgiler yeniden tartışma konusu oldu. Yıllardır Şanlıurfalı olarak bilinen sanatçının babasının Arap, annesinin ise Kürt kökenli olduğu belirtildi. ÇOCUK YAŞTA ZORLU BİR HAYATLA TANIŞTI 1952 yılında Şanlıurfa'da dünyaya gelen Tatlıses, yedi çocuklu bir ailenin en büyük çocuğuydu. Babası Ahmet Tatlı cezaevindeyken dünyaya geldi. Okula hiç gitmedi. Bu konuyla ilgili verdiği bir röportajda şu ifadeleri kullanmıştı: "Urfa'da sanki Oxford vardı da biz mi gitmedik?" GEÇİMİNİ ÇOCUK YAŞTA KENDİ SAĞLADI Tatlıses, küçük yaşlarda su satarak, çığırtkanlık yaparak ve inşaatlarda çalışarak ailesine destek oldu. Soğuk demir ustalığı yaptığı sırada türkü söylemesi, hayatının dönüm noktası oldu. ADANA’DA KEŞFEDİLDİ Tatlıses, Adana’da türkü söylediği sırada bir sinemacının dikkatini çekti. Bu tesadüfi tanışma, sahneye çıkan ilk adımı oluşturdu. Önce Adana’da sahne aldı, ardından Ankara’daki gazinolarda tanındı. “AYAĞINDA KUNDURA” DÖNÜM NOKTASI OLDU 1974 yılında Ankara’daki Kınalı Pavyon’da seslendirdiği “Ayağında Kundura” şarkısı, Tatlıses’in müzik kariyerinde çıkış yapmasını sağladı. Bu eserle önce Ankara Radyosu’na, ardından televizyon ekranlarına konuk oldu. SAHNE KARİYERİ İSTANBUL’DA BÜYÜDÜ Kısa sürede tüm Türkiye tarafından tanınan Tatlıses, İstanbul’a taşındı. Burada müzisyen Yılmaz Tatlıses ile tanıştı ve onun soyadını aldı. ETNİK KİMLİĞİYLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR YAPTI Tatlıses, geçmiş yıllarda kökeniyle ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Kanal D’de katıldığı bir programda, “Babam Arap, anam Kürt, ben ise Türk’üm.” ifadesini kullandı. ERBİL’DE FARKLI BİR TANIMLAMA YAPTI 2005 yılında Erbil’de verdiği bir konserde ise şu ifadeleri kullandı: “Babam Türk, annem Kürt, ben Türk oğlu Türk’üm. Size Türkiye’den selam getirdim.” MÜZİK KARİYERİ BOYUNCA GENİŞ KİTLELERE ULAŞTI Tatlıses’in farklı açıklamaları ve çok kültürlü kökeni, sanatçının yıllardır neden geniş kitlelere hitap ettiğini de ortaya koyuyor. HABERLER.COM