Hisselere göre ödeme planı belli oldu! Dul ve yetim maaşı alanlara bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
ŞİMDİDEN BÜYÜK BİR MÜJDE: DUL VE YETİM İKRAMİYELERİNDE TARİH VE TUTARLAR NETLEŞTİ! BAYRAM İKRAMİYESİ HANGİ TARİHTE HESAPLARA GEÇECEK? Bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatacağı kesinleşirken, emekli maaşı alanların ikramiyeleri 31 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına geçmeye başlayacak. Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar için birebir ödeme günü henüz açıklanmasa da, Bakan Işıkhan'ın "tüm ödemelerin 4 Haziran 2025 tarihine kadar tamamlanacağı" müjdesiyle, hak sahipleri bu tarihe kadar hesaplarını kontrol edebilirler. Bu, bayram öncesi maddi rahatlama bekleyen binlerce aile için adeta bir can suyu olacak! DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR NE KADAR İKRAMİYE ALACAK? HİSSE ORANLARI KRİTİK! Dul ve yetim maaşları, vefat eden sigortalının eş ve çocukları arasında belirli hisse oranlarına göre paylaştırılıyor. Bu yıl 4 bin TL olarak belirlenen emekli ikramiyesinden SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında dul, yetim, şehit yakını, gazi ve diğer hak sahipleri de faydalanacak. İşte hisse oranlarına göre belirlenen ikramiye tutarları: %75 hisseyle maaş alanlar: Hesaplarına tam 3.000 TL yatırılacak. %50 hisseyle maaş alanlar: Bu gruptaki hak sahipleri 2.000 TL ikramiye alacak. %25 hisseyle maaş alan yetimler: Onlar için belirlenen tutar 1.000 TL olarak duyuruldu. Bu oranlar, sigortalının hayattayken geride bıraktığı yakınlarının durumuna göre farklılık gösteriyor. Örneğin, sadece eş varsa %75, çocuklarla paylaşılıyorsa %50 oranında ödeme yapılıyor. Bu detaylı planlama, hak sahiplerinin bayram öncesi bütçelerini daha sağlıklı yönetmelerine olanak tanıyacak. 2025'İN EN DÜŞÜK EMEKLİ VE DUL/YETİM MAAŞLARI NE KADAR OLDU? 2025 yılı itibarıyla belirlenen en düşük emekli maaşı 7.234 TL olarak açıklandı. Dul ve yetim aylıkları da bu rakam üzerinden hesaplanıyor. Buna göre, %75 hisse oranıyla dul maaşı alan bir vatandaş yaklaşık 5.425 TL alırken, %50 oranında maaş alanlar ise 3.617 TL ödeme almaktadır. Bu rakamlar, Kurban Bayramı ikramiyeleriyle birlikte hak sahiplerinin yüzünü güldürecek önemli bir destek niteliği taşıyor. Bayram öncesi gelen bu ödeme müjdesi, milyonlarca ailenin sofrasına bereket, yüzüne tebessüm getirecek!

Geri