A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yörede "Hıdıroz" olarak bilinen bu özel karpuz çeşidi, başta Kıraçlar ve Sakyol köyleri olmak üzere bölgedeki birçok üreticinin geçim kaynağı olmaya devam ediyor. Keban Baraj Gölü kıyısındaki verimli topraklarda doğal yöntemlerle yetiştirilen Hıdıroz karpuzu, hem aroması hem de dayanıklılığıyla dikkat çekiyor.
Üreticilerden Yılmaz Ekici ve Ünal Aydın, yıllardır sürdürdükleri geleneksel tarım yöntemiyle kimyasal kullanmadan karpuz yetiştirdiklerini belirterek şunları söyledi:
"Hıdıroz karpuzu, susuz yetiştiği için diğer türlere göre daha lezzetli. Kıraç topraklarda, doğal yollarla büyüttüğümüz bu ürünümüz çevre il ve ilçelerde büyük ilgi görüyor. Şu anda pazarda sıkıntımız yok, aksine taleplere zor yetişiyoruz."
Bölgede yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Hıdıroz karpuzu, hem doğallığı hem de lezzetiyle sofralarda yerini almaya devam ederken, üreticiler bu özgün ürünün markalaşması ve coğrafi işaret alması yönünde de adımlar atılmasını istiyor.
İHA
Üreticilerden Yılmaz Ekici ve Ünal Aydın, yıllardır sürdürdükleri geleneksel tarım yöntemiyle kimyasal kullanmadan karpuz yetiştirdiklerini belirterek şunları söyledi:
"Hıdıroz karpuzu, susuz yetiştiği için diğer türlere göre daha lezzetli. Kıraç topraklarda, doğal yollarla büyüttüğümüz bu ürünümüz çevre il ve ilçelerde büyük ilgi görüyor. Şu anda pazarda sıkıntımız yok, aksine taleplere zor yetişiyoruz."
Bölgede yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Hıdıroz karpuzu, hem doğallığı hem de lezzetiyle sofralarda yerini almaya devam ederken, üreticiler bu özgün ürünün markalaşması ve coğrafi işaret alması yönünde de adımlar atılmasını istiyor.
İHA