Heyecan dorukta! 2025 LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci hızla sona eriyor. Yüz binlerce öğrenci, iyi bir lisede eğitim almak için tercihlerini tamamlamaya hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan takvime göre, LGS tercih işlemleri 24 Temmuz 2025 tarihinde son bulacak. Ardından tüm gözler, öğrencilerin hangi liselere yerleştiğinin belli olacağı tercih sonuçlarına çevrilecek. Tercih Sürecinin Son Günü Yaklaşıyor Bu yıl LGS tercihlerinde öğrenciler, sözel ve sayısal puanlarına göre en uygun okulları seçme şansı buluyor. Tercihler MEB’in resmi platformu üzerinden yapılıyor ve 24 Temmuz itibarıyla sona erecek. Tercihlerin tamamlanmasıyla birlikte bekleyiş başlayacak ve öğrenciler, 4 Ağustos 2025 Pazartesi günü açıklanacak olan sonuçları merakla takip edecek. Tercih Sonuçları Nasıl Sorgulanacak? 2025 LGS tercih sonuçlarına ulaşmak isteyen öğrenciler, meb.gov.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleriyle giriş yaparak yerleştirme bilgilerine kolaylıkla ulaşabilecek. Sonuçların açıklanması, öğrencilerin hangi liseye yerleştiğini netleştirirken, yerleşemeyen adaylar için nakil sürecinin kapıları aralanacak. Nakil Süreci ve Yeni Şanslar LGS yerleştirmelerinde herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler için ilk nakil başvuruları 4-6 Ağustos tarihlerinde alınacak. Bu başvurular yine e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. İlk nakil sonuçları ise 8 Ağustos 2025 Cuma günü ilan edilecek. Bu dönem, öğrencilere ikinci bir tercih ve yerleşme imkânı sunuyor. Nakil başvurularının ardından da yerleşemeyen adaylar için süreç devam edecek. 15-22 Ağustos tarihleri arasında il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları boş kalan kontenjanları değerlendirerek yeni yerleştirmeler yapacak. Böylece, son yerleştirme sonuçları 22 Ağustos’ta açıklanacak ve öğrenciler bu tarihte kesin kayıt durumlarını öğrenmiş olacak. Yerleşemeyen Öğrenciler İçin Alternatifler İlk yerleştirme ve iki nakil döneminin ardından dahi herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler için süreç sona ermiyor. MEB gözetiminde yürütülen il ve ilçe yerleştirme komisyonları, kalan boş kontenjanları değerlendirerek bu öğrencilere eğitim hakkı sağlamaya devam edecek. Böylece hiçbir öğrenci eğitim imkanından mahrum kalmayacak. NTV

Geri