A
Admin
Yönetici
Yönetici
Şahsımın yaptığı da cinsiyet ayrımcılığı gibi. Olursa olsun. Kadın önceliklidir, önce insan olsun. Annem, kayınvalidem kadın, eşim kadın, kızım kadın. Başkanı kadın idi, erkeğe geçtik. Av.Nilay Kökkılıç, Ege Telgraf Gazetesi'nde çarşamba günleri spor yazan, futbol hakemliğinde kader birliği yaptığımız Av. Çağlayan Kökkılınç'ın hayat arkadaşı. Aile ortamı, yabancı değil yani, liyakatiyle ziyadesiyle. Üç erkek Doğan Albayrak, Ferdi Erten ile Özgür Topaç aday oldu. Topaç, İzmir Kent Konseyi'nin yeni başkanı. İKK Kadın Meclisi Başkanı da Banu Ufacık. Topaç'ın en büyük hedefiydi, kadınlara özellikle açık alanda spor yaptırmak. Her eve ulaşacaklar, kadını evden çıkaracaklar. Her yerde, her faaliyette, kıpır kıpır bir kadın, insan evladı, güler yüzüyle kendisine 'Atom karınca' diyorsam da 'Sevgili hayalet Casper'i bile geçti. Kıskananı, gözü olan vardır bilirim, erkek gözüyle. Çatlayan çatlayabilir. Gizli kahramandır, her faaliyetin olmazsa olmazıdır. İKKKM'de Kadın ve Sağlık Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısıdır Nezahat Yılmaz. Sporda, sağlıkta, sanatta var. 'Havlunu al gel' parola, 'Suyunu getir de gel' olarak ilave ediyorum. Spor yapmak, hareket, her kadının hakkı. Cüzdan, sıfat, etiketle alakası yok, olmamalı da. Sporda herkes eşittir. Her ilçede her semtte olacak. Ulaşım kolay olmalı. Fuar'ımızda da olsun mesela. Canlansın 'iki gözümün çiçeği', 'Ata, dede, anne, baba yadigarı' İEF'imiz. İlki Alaybey sahilde yapıldı. Duyuru iyi yapılmalı, takip edilebilmeli. Sıcağa, yaşa, tansiyona, kalbe, varsa bir de keneye dikkat. Öyle pahalı, marka, gösterişli kıyafetlere gerek yok. Rahat olsun, sportif olsun yeter. Alaybey Muhtarı, KKKM Kurul Üyesi Servin Akkuş ilk sınavı geçti. Haydi muhtarlarımız, kadın muhtarlarımız. Centilmen profesyonel futbolcu Hakan Kanmetin'in hayat arkadaşı, evlatlarının annesi Aziziye Mahallesi Muhtarı Özlem Kanmetin de yapar, bekliyorum. O da atom karıncadır, çok çalışkandır. Tanıyoruz, biliyoruz da yazıyoruz. Egzersizleri bilimsel, bilinçli uygulatan Yoga Eğitmeni, Kişisel Gelişimci Nazlı Baç. OKAN KARA, HASBİ EKER, BESYO Övecek değiliz ya, hep. 'Tersine dünya' diyesim geldi. 'Cinsiyet ayrımcılığı kötü, çirkin' tamam da. Tersine olmamalı, bu kadar destek olurken. Dr.Hasbi Eker sağlık dersi verdi, çok da başarılı oldu. Duydum ki, üzüldüm. 'Kadın sağlıkçı' istiyormuş', 'Kadın katılımcılar'. Eşi, karısı için illa kadın hekim isteyenler gibi. Eker'i erkek diye ayrıştırmayın, izin vermem. Erkekler de yaşasın, canım. İzninizle. Alan grubunda Zöhre Benk, Nur Çetiner, Elif Dalyan Eliçora, Şeyda Odabaş, Arzum Aksu, Şule Becer, Aslı Baç, Selma Bulduk, Sema Tekbey, Şükran Üretken, Hatice Tokbaş, Engin Günaydın, Hülya Kırmızıkuşak, Emine Çiçek spor yaptı, destek oldu. Ancak sayı çok az, koskoca kent. İkincisi Çiğli İzkent'te dün akşam yapıldı. Size de gelecekler. Engelli meclisinden, engelli hak savunuculuğu çalışma grubundan Aslı Taşer ile evladı Doğa Taşer çalışmadaki yerini aldı. İzmir'i dolaşacaklar. Spor aşkını herkeste tekrar harekete geçirecekler. 6 ilçe programa alındı. İKK'de Kemal Dağtekin, Prof.Dr.Adnan Gürüz ile İlkin Nurullah Sağır gibi çok değerli spor insanları, halk adamları da görev yapıyor. Yeri gelmişken İzmir'e her konuda çok emeği geçen Sancar Maruflu başkanımı rahmetle, şükranla anıyorum. Spora hizmet demişken, devam edelim. Çıraklığı, kalfalığı çabuk geçti. Arık 'O bir usta'. Ustalığın bir üstü yok, sonu yok, sonrası da yok. Usta kalmak zor. Virüs gibidir, çıkmaz, geçmez. Daha nice ödüllere Okan'ım. Deklanşörün susmasın. İBBSK Basın ve Sosyal Medya Sorumlusu Okan Kara, BİZSPOR'da da aldı maşallah habire ödül alıyor, çalışan, çalışkan olmanın sonu. Spor fotoğrafıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik yarışmasında ödüle layık görüldü, Sedat Yılmaz oldu, gibi sanki mübarek. İGC başkanlarından Misket Dikmen takdim etti. Ödüllü fotoğrafı merak ettiniz değil mi, onu da siz bulun. Bu ödüller kolay alınmıyor, sabır, dikkat, sevgi, maharet gerektirir. Şifonyeri, camlı dolabı doldurmak için değil marifet. Sevgili BESYO'lular İBB sizi bekliyor. 18 ağustosta başlıyor başvurular, 22'sine dek. Torpil olmaz diye düşünüyorum, liyakatli olan kartviziti değil de liyakati olan, hak eden kazansın. Haydi hayırlısı. Gerçek sporcu temizdir, gönlünüze göre olsun her şey.