A
Admin
Yönetici
Yönetici
Dün akşam yaşanan kanlı olay daha da büyümeden, 19 yaşındaki Suriyeli mülteci Muhammad al-Muhammad’ın cesur müdahalesiyle durduruldu. Alınan bilgilere göre, saldırgan Lydia S. olaydan yalnızca bir gün önce bir psikiyatri kliniğinden taburcu edilmişti. Yaşanan vahşetin ardından bir hâkim kararıyla yeniden kliniğe yatırıldı. Cuma akşamı, Hamburg Merkez Tren Garı’nda, elinde bıçakla insanlara saldıran Lydia S. paniğe yol açtı. Olayda 18 kişi yaralandı, 7’si ağır, 4’ü hayati tehlike geçirdi. Yaralıların durumu şu anda stabil. Alman basınına genişçe yansıyan haberlere göre, Muhammad al-Muhammad, saldırı sırasında tren bekliyordu. Müzik dinlerken ve sigara içerken aniden panik içinde kaçışan insanları fark etti. Elinde bıçak olan bir kadını görünce kaçmak yerine kadının üzerine koştu ve onu durdurdu. "Ben diğer yöne koştum. Kadını durdurmak istedim." Genç adam saldırgan kadının üzerine giderken Çeçen olduğu belirtilen bir başka agenç ise, saldırgana tekme atarak yere düşürdü. O sırada al-Muhammad kadının ellerini bastırarak onu etkisiz hale getirdi. Az Almanca bilmesine rağmen, kadına “Kalkarsan, vururum!” diye bağırdı. O anda bıçak raylara düşmüştü. Saldırgan ne karşı koydu ne de bağırdı. Kısa sürede olay yerine güvenlik ekibi ulaştı ve saldırganı gözaltına aldı. Kahraman mülteci al-Muhammad, ICE treninde polis tarafından sorgulandı, ardından karakola götürüldü. Görevliler ona teşekkür ederek bir cappuccino ikram etti. Saldırgan Lydia S.’nin, olaydan yalnızca bir gün önce psikiyatri kliniğinden taburcu edildiği öğrenildi. Yaşanan saldırının ardından bir hâkim, kadının tekrar kliniğe yatırılmasına karar verdi.