A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yaklaşık bir ay sürecek hasat dönemi kent genelinde başladı. Sabahın erken saatlerinde bahçelere giren üreticiler, gül yapraklarındaki yağ keseciklerinin güneş ışığıyla zarar görmemesi için hızlı davranıyor. Güller, ilk ışıklarla birlikte özenle toplanıyor. SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA MESAİ BAŞLIYOR Toplanan çiçekler, vakit kaybetmeden "alım merkezleri" olarak bilinen fabrikalara taşınıyor. Burada sıcak su kazanlarında kaynatılan güller, ilk aşamada yağlı suya dönüşüyor. Ardından ikinci bir damıtma işlemiyle gül yağı sudan ayrıştırılarak ihracata hazır hale getiriliyor. GÜLBİRLİK Genel Müdürü İbrahim Işıdan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasadın düşük rakımlı bölgelerde başladığını belirterek sürecin hava sıcaklıklarının artmasıyla hız kazanacağını ifade etti. “ZİRAİ DON İLK TOMURCUKLARI VURDU” Ülkede son dönemde etkili olan don olaylarına dikkat çeken Işıdan, "Hasada bu yıl biraz hüzünlü başladık. Yaşadığımız zirai don gülleri de etkiledi. Özellikle ilk çıkan tomurcuklarda yaklaşık yüzde 35 oranında kayıp söz konusu. Umarım önümüzdeki günlerde hava koşulları ideal düzeyde devam eder. Ne çok sıcak ne de çok soğuk olursa, haziran ayı sonuna kadar hasadımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebiliriz." dedi. (Cumhuriyet)