Görevden uzaklaştırılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Silivri Cezaevi’nden mesaj gönderdi!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Görevden uzaklaştırılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Silivri Cezaevi’nden kamuoyuna ve CHP Beyoğlu örgütüne ilk mesajını iletti.

EL YAZISIYLA MESAJ PAYLAŞILDI

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, İnan Güney’in el yazısıyla hazırladığı mesajı kamuoyuna sundu. Mesajda Güney, Beyoğlu’nda geçirdiği bir buçuk yıllık görev süresince halkın emanetine sahip çıktığını vurguladı.

BİZE MÜCADELE, SİZE ÜLKEYİ ÖZGÜRLEŞTİRMEK DÜŞTÜ

Güney, halka yönelik mesajında şunları ifade etti:
"Değerli Dostlarım… Beyoğlu’nun hakkı bize emanet diyerek çıktığım halka hizmet yolunda bir buçuk senede çok çalıştık, çok iş yaptık, çok ürettik. Bana güvenenlerin sorumluluğunun hep omuzumuzda olduğunun bilincinde olarak onlara mahcup olmadık. Yol sürecek; bize Silivri zindanı yolunda mücadele, sizlere ülkeyi özgürleştirmek yolunda mücadele düştü. Kazanacağımıza olan inancımla hepinize dostça selamlar."

CHP BEYOĞLU ÖRGÜTÜNE MESAJ

İnan Güney, CHP Beyoğlu örgütüne yönelik mesajında ise şunları paylaştı:
"Değerli Beyoğlu Örgütüm… Beyoğlu’nun sokaklarında, caddelerinde adım adım gezdiğim, ter döktüğüm yol arkadaşlarım… Birlikte başardık, ancak yol devam ediyor. Bu yolda bize Silivri zindanında dik durmak, size sokakta, sahada dimdik çalışarak, hizmet ederek Beyoğlu’nu güçlendirmek düşüyor. Dostça kalın…"

TUTUKLAMA VE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA SÜRECİ

İnan Güney ve beraberindeki 43 kişi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da tutuklu bulunduğu 'yolsuzluk soruşturması' kapsamında gözaltına alınmıştı.

Güney ve 16 kişi hakkında tutuklama kararı verilirken, diğer isimler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Güney, tutuklanmasının ardından görevinden uzaklaştırıldı.

Geri