Fransa İçişleri Bakanı: “Siyasal İslam, Müslümanların inancını çarpıtıyor”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Fransa İçişleri Bakanı Retailleau, konuk olduğu RMC kanalında, üniversitelerde “başörtüsü yasağı” konusunda açıklamada bulundu Retailleau, “Üniversitelerde başörtüsü yasaklanmalı mı?” sorusuna, “Evet, ben bunu istiyorum çünkü klasik Müslüman inancına uymayan bir İslamcılığın olduğunu çok iyi görüyorum” diye yanıt verdi. Retailleau, “Kendi bayrağını, kendisine has değerleri dayatmaya çalışan bir İslamcılık var. Bana göre bunlar, kadının statüsünü erkeğe göre daha aşağı konuma koymaktadır" dedi. “Siyasal İslam, Müslümanların inancını çarpıtıyor” Fransız Bakan, bu söylediklerinin, Müslüman vatandaşlar tarafından üzerlerine alınmaması gerektiğini belirterek, “Siyasal İslam, Müslümanların inancını çarpıtıyor” dedi. Retailleau, “Kahrolsun başörtüsü” şeklinde sarf ettiği, tepkilere neden olan cümlesiyle ilgili, “Sözlerimin özünü inkar etmiyorum” diye konuştu. Fransa İçişleri Bakanı 26 Mart’ta Paris’te yaptığı konuşmada, “Yaşasın spor, kahrolsun başörtüsü” demişti. Fransa’da Mart 2004 tarihli yasal düzenlemeyle başörtüsü yasağı ilk ve ortaöğretimde uygulanmaya başlanmış fakat üniversiteler bundan muaf tutulmuştu.

Geri