Emeklilere 2500 TL Ek İkramiye! IBAN’a O Tarihte Yatacak

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi dar gelirli emeklilere ve ihtiyaç sahibi ailelere 2.500 TL’lik nakit destek verecek. Başkan Mansur Yavaş, “Kimse bayramı mahzun geçirmesin” diyerek sosyal desteklerin süreceğini duyurdu. KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ BÜYÜKŞEHİR'DEN SOSYAL DESTEK HAMLESİ Kurban Bayramı yaklaşırken, ekonomik olarak zor günler geçiren emekliler ve dar gelirli vatandaşlar için sevindirici haber Ankara’dan geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu yıl da sosyal yardım programı kapsamında 210 binin üzerinde haneye 2.500 TL nakit ödeme yapılacağını açıkladı. Başkentte uzun süredir devam eden sosyal yardım uygulamalarını geleneksel hale getiren Yavaş, bu bayramda da yalnız bırakılmaması gereken kesimlere destek sunacaklarını vurguladı. “HİÇ KİMSE BAYRAMDA MAHZUN KALMASIN” Başkan Yavaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara’da dar gelirli vatandaşlarımızın, özellikle emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 210 bin ihtiyaç sahibi haneye 2.500 TL nakdi yardım yapılacak. Amacımız, Ankara’da hiç kimsenin bayramı mahzun geçirmemesidir” dedi. KURBAN BAĞIŞLARI DA KOORDİNE EDİLECEK Sadece nakit yardım değil, kurban kesimi yapan hayırsever vatandaşların bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere belediye koordinasyonunda çalışmalar yürütüleceği de açıklandı. Kesim alanlarında organizasyonlar kurularak, bağışların sağlıklı bir şekilde dağıtılacağı bildirildi. ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK? Destek ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılması planlanıyor. Belediye tarafından SMS yoluyla bilgilendirme yapılacak ve başvuruda bulunan vatandaşlara ödemeler, belirlenen takvim doğrultusunda ulaştırılacak. DAR GELİRLİYE BAYRAMDA NEFES ALDIRACAK DESTEK Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu sosyal yardım kararı, özellikle yalnız yaşayan, sosyal güvencesi olmayan ya da geçimini sadece emekli maaşıyla sağlayan vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağlayacak. Uygulama, Türkiye genelinde yerel yönetim destekleri arasında örnek gösteriliyor. Kaynak: Haber Merkezi

Geri