Eğitim-İş: "Bizim Zaferimiz 30 Ağustos’tur!"

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Eğitim-İş Merkez Kurulu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı açıklamada, Büyük Taarruz’un Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Açıklamada, 30 Ağustos’un yalnızca askeri bir başarı değil, aynı zamanda bağımsız, laik ve çağdaş bir Türkiye’nin kuruluşuna giden yolu açan büyük bir zafer olduğu belirtildi.

Eğitim-İş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kusursuz stratejisi, ulusumuzun ve ordumuzun büyük özverisiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi'yle, tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolu açılmıştır. 30 Ağustos Zaferi, Sevr düşü peşinde koşanlara ve emperyalist emellere verilen net bir cevaptır.”

Açıklamada, son dönemlerde “Türk Milleti” kavramının hedef alınarak toplumsal bütünlüğün zedelendiğine dikkat çekilerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tanımı hatırlatıldı:
“Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir.”
Bu anlayışın, etnik ya da mezhebi farklılıklar üzerinden değil, yurttaşlık esasına dayanan bir ulus devlet bilinciyle inşa edildiği vurgulandı.

Eğitim-İş, Cumhuriyet’in temel değerleri olan üniter yapı ve ulus devlet anlayışının son dönemde bilinçli şekilde aşındırılmak istendiğine dikkat çekerek, “Bu ilkeler ulusal birlik ve beraberliğimizin taşıyıcı sütunlarıdır. Bunlara sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur,” mesajını verdi.

Açıklamada ayrıca, emperyalizme karşı kazanılmış bir zaferin mirasçısı olarak Türkiye’nin geleceğe ancak Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılıkla yürüyebileceği vurgulandı.

“Varlığımızı, bizlere Cumhuriyet’i armağan eden Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz,” denilen açıklamada, Eğitim-İş’in bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve onun kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceği vurgulandı.

447278231 864001725767071 4811331738334865386 N

(Haber Merkezi)

Geri