Ege’nin zeytinleri Urla’da yetişecek: 10 dönümlük zeytinlik alan kooperatife tahsis edildi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Urla Belediyesi ile Balıklıova Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde, Urla Belediyesi'ne ait 10 dönümlük zeytinlik alan, 10 yıl süreyle kooperatifin kullanımına sunuldu. Bu anlaşma, köylülerin kendi topraklarında daha etkin bir şekilde üretim yapabilmesini ve yerel kalkınmanın hızlanmasını hedefliyor. ÜRETİM VE VERİM ARTIŞI HEDEFLENİYOR İmza töreninde konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, bu iş birliğinin yerel kalkınma ve dayanışmaya atılmış önemli bir adım olduğunu vurguladı. Başkan Balkan, "Balıklıova'da üreticimizin yanında duruyoruz. Bu protokol, sadece zeytin üretimini değil; Urla'nın tüm doğal zenginliklerinin korunarak desteklenmesini sağlayacak" dedi. Bu iş birliğiyle, zeytin üretiminde kaliteyi artırmak, ürünleri işlemek ve katma değer yaratmak amaçlanıyor. Kooperatif, ağaçların bakımını yaparak, hasatları gerçekleştirecek ve elde edilen ürünleri işleyerek kırsal kalkınmaya katkı sağlayacak. KOOPERATİFÇİLİK VE İSTİHDAM Balıklıova Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Atila Oğultekin ise protokolün köylerinde tarımsal kalkınmayı hızlandıracak önemli bir adım olduğunu belirtti. Oğultekin, "Bu protokolle üreticimiz hem kendi toprağında üretim yapacak hem de köyümüzde istihdam sağlayarak ek bir değer yaratacağız" şeklinde konuştu. KOOPERATİFLERİN ROLÜ VURGULANDI Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, kooperatifçiliğin, üretim gücünün artırılmasında ve yerel ekonominin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi. Bu iş birliği, Balıklıova'da sadece zeytin üretimiyle sınırlı kalmayacak, aynı zamanda enginar, otlar ve diğer doğal zenginliklerin korunarak üretimin çeşitlendirilmesini sağlayacak.

Geri