A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ege Üniversitesi, 70. yıl dönümüne özel düzenlediği etkinliklerle büyük bir coşkuya sahne olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan "70. Yıl Uluslararası Ege Üniversitesi Koleksiyon" başlıklı karma sergi, sanatseverlerle buluştu. Serginin küratörlüğünü EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci üstlendi. AÇILIŞA YOĞUN KATILIM Sergi açılışına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin üst yönetimi, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Budak, açılış konuşmasında üniversitenin 70. yılının önemine değinerek, Ege Üniversitesi'nin Türkiye'deki ilk tam akredite devlet üniversitesi olduğunu ve bu yıl öğrenci odaklılıkta Türkiye birincisi olduklarını vurguladı. Ayrıca, üniversitenin yalnızca akademik alanda değil, kültür, sanat ve sportif faaliyetlerde de etkin olmasının büyük bir önem taşıdığına dikkat çekti. "Bugün bu anlamlı sergiyi açıyoruz. Burada olmak ve sergiyi sizlerle birlikte açmak benim için büyük bir mutluluk" dedi. SERGİDE 49 SANATÇI VE 58 ESER Prof. Dr. Budak, sergi hakkında da bilgi verdi. Sergi, 49 sanatçının 58 eserinden oluşuyor ve resimden seramiğe, özgün baskı resimden heykele kadar geniş bir sanat yelpazesi sunuyor. Her bir eser, üniversitenin köklü geçmişine duyulan saygının, bugünkü üretkenliğin ve geleceğe dair umutların ifadesi olarak sanatın evrensel dilinde yer alıyor. Prof. Dr. Budak, sergiye katkı sunan sanatçılara ve sergiye emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür etti. SERGİ ZİYARETE AÇILDI Prof. Dr. Budak’ın konuşmasının ardından kurdele kesimi gerçekleştirilerek sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin, İzmir için hayırlı olmasını dileyen Rektör Budak, etkinliğin üniversitenin kültürel mirasına katkı sağladığını ifade etti.