A
Admin
Yönetici
Yönetici
Trabzon’un Dolaylı İlkokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğretmen Nurcan Aslantürk’ün öncülüğünde ilk kez eTwinning projeleriyle tanıştı. Çevreye duyarlı, sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçlayan bu çalışmalar, hem ulusal hem uluslararası düzeyde ilgi gördü. “Health and Safety Journey” (Sağlık ve Güvenlik Yolculuğu) adlı projede sona yaklaşılırken, öğrencilerin gelişimi ve projeye olan katılımı büyük takdir topladı. “Sağlık, güvenlik ve çevre bilinci kazandırıyoruz” Sınıf Öğretmeni Nurcan Aslantürk, projenin temel amacının dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak, doğal afetlere ve günlük yaşamdaki tehlikelere karşı farkındalık oluşturmak ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti. “Bu çalışmayla öğrencilerimiz hem bilgi kazandı hem de bilinçli bireyler olma yolunda önemli adımlar attı,” dedi. Uluslararası katılım: Sırbistan’dan Polonya’ya geniş iş birliği Mart-Mayıs 2024 döneminde yürütülen projede Trabzon, Burdur ve Diyarbakır gibi illerden toplam 9 okul yer alırken; Sırbistan, Romanya ve Polonya gibi ülkelerden de okullar katılım sağladı. Proje kapsamında Web 2.0 araçları, bilişim teknolojileri ve işbirlikçi öğrenme modelleri aktif olarak kullanıldı. Aslantürk, “Ortaklarımızla çok verimli çalıştık, öğrencilerimizin BT becerileri, özgüveni ve sorumluluk duygusu gözle görülür şekilde gelişti” dedi. Öğrencilere sertifika, öğretmene teşekkür Projeye katılan öğrenciler Mira Buğlem Ay, Salih Makul, Beren Bayraktar, Elif Hira Eegüney, Derya Durmuş ve Ömer Faruk Şahin Dolaylı İlkokulu Müdürü Hayrullah Akgül tarafından sertifikayla ödüllendirildi. Müdür Akgül, proje sürecinde gösterilen özverili çalışmalar nedeniyle Nurcan Aslantürk’e ve öğrencilere teşekkür ederek, bu tür projelerin okula değer kattığını belirtti. eTwinning nedir? eTwinning, Avrupa genelindeki okulların öğretmen ve öğrencilerini çevrimiçi projeler aracılığıyla bir araya getiren, güvenli ve ücretsiz bir iş birliği platformudur. Öğrencilerin kültürler arası etkileşim kurmasına, dil becerilerini geliştirmesine ve teknolojiyle üretim yapmasına olanak tanıyan eTwinning, eğitimde dijital dönüşümün önemli bir ayağı olarak kabul ediliyor.