Doğa Lara Akkaya’nın taciz iddialarına Seren Serengil’den destek!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Genç oyuncu Doğa Lara Akkaya, 2022 yılında rol aldığı “Tozluyaka” dizisinde birlikte çalıştığı rol arkadaşı Tayanç Ayaydın’dan taciz gördüğünü öne sürdü. Akkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi: "Ben 21 yaşındaydım, ilk işimdi, sustum. Kendimi ortaya koyuyorum çünkü kız kardeşlerimin yanında olmak istiyorum. Ama benim yanımda kim duracak?"

Akkaya, iddialarını desteklemek amacıyla mesajlaşmalarının ekran görüntülerini de paylaştı. Mesajlarda Ayaydın’ın, Akkaya’ya "Dünyanın en güzel kadını!" ve "Sen çok özelsin… Benim için!!" ifadelerini kullandığı görüldü. Akkaya ise bu mesajlara şu yanıtı verdi: "Dünyanın en güzel kadını sence de karın değil mi? Mutlu yıllar. Lütfen bana bu şekilde yazma çünkü bir süredir söylediklerinden ve mesajlarından rahatsız hissediyorum ve ne diyeceğimi bilemiyorum, bence bu yanlış bir şey."

Ayaydin Tacis Suclamasi

AYAYDIN’IN PAYLAŞIMI VE TEPKİLER

Akkaya’nın açıklamaları gündemde geniş yankı uyandırdı. Ayaydın’ın “özür” niteliğindeki paylaşımı tartışmaları daha da büyüttü. Genç oyuncu, bu açıklamaya sert tepki göstererek sessizliğini sürdürmeyeceğini vurguladı.

SEREN SERENGİL’DEN DESTEK

İddialar sonrası yorumcu Seren Serengil de sosyal medyada konuya dahil oldu. Bir kullanıcının "Tehlikeli bir durum aslında. Gıcık olduğun bir oyuncuya, rol vermeyen bir yönetmene sallama zamanı tam. Gerçekle iftira birbirine karışır." yorumuna Serengil şu şekilde yanıt verdi:

"Adam öyle biri değil, bu bir iftira kampanyası"

Taciz kavramına dair değerlendirmesinde ise Serengil şunları söyledi:

"Taciz, sürekliliği olan sarkıntılıktır"

TEPKİLER VE SEKTÖRDEKİ YANKILAR

Serengil’in açıklamaları sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Bir kesim, Serengil’in tavrını eleştirerek Akkaya’nın açıklamalarının dikkate alınması gerektiğini savundu. Bir diğer kesim ise Serengil’in yorumlarını farklı bir bakış açısı olarak değerlendirdi.

Yaşanan gelişmeler, dizi ve film sektöründe taciz, sessizlik ve dayanışma konularını yeniden gündemin merkezine taşıdı.

(HABERLER.COM)

Geri