Dilim dilim lezzet bombası: Fırında yumurtalı patates tarifi

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Sabah kahvaltılarına farklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için harika bir tarif geldi. Fırında, nar gibi kızarmış kaşar peynirleriyle taçlandırılan, içinde patatesinden yumurtasına, biberinden soğanına birçok malzemenin uyum içinde buluştuğu yumurtalı patates dilimleri, mutfakların yeni yıldızı olmaya aday. Malzemeler: 4 adet orta boy patates 1 adet büyük boy soğan 2 adet yeşil biber 3 adet yumurta 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber İsteğe göre pul biber veya kekik Hazırlanışı: Patatesleri hazırlayın: Patatesleri soyun ve ince ince dilimleyin. Dilimleri biraz tuzlu suda bekleterek nişastasından arındırabilirsiniz. Ardından suyunu süzüp kurulayın. Sebzeleri doğrayın: Soğanı piyazlık, biberleri ince halkalar halinde kesin. Malzemeleri karıştırın: Geniş bir kaba patates dilimlerini, doğranmış soğan ve biberleri alın. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyip iyice karıştırın. Yumurta ekleyin: Yumurtaları kırıp karışıma ilave edin ve tüm malzemeler birbirine iyice karışana kadar karıştırın. Bu aşamada un veya başka bir bağlayıcı kullanmaya gerek yoktur. Fırın tepsisine dizin: Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Kaşar peyniri ile kaplayın: Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri altın sarısı ve patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Servis: Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst