Denesiz Harman...

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kıymetli okurlarım, Rahmetli Necmettin Erbakan'ın partisinin mitingleri için, "Denesiz Harman" tabirini kullandığını duymuştum.

Artık bu tabiri, Refah Partisi zamanı mı kullandı? Yoksa Milli Selamet Partisi zamanı mı kullandı? Bu söz, bana çok önceleri aktarıldığı için, fazla detay hatırlamıyorum.

Farkında mısınız? Meydanlar dolup dolup taştığı halde, sandıkta aynı sonucun görülmemesini, Rahmetli Erbakan Hocamız ne güzel yakıştırmış.

Efendim ne kadar anketlerde birinci parti olunduğu söylense de, yapılacak ilk seçimde, CHP sandıkla meydanların uyuşmadığını görebilir. Böyle bir risk var yani...

Yazının burasında, bir parantez açıp, anketlerle alakalı bir hikaye anlatmak istiyorum. Anlatılır ki, Ormanda yapılan bir Hayvan Meclisinde, Ayı: -"Bu sene armutlar iri ve çok olacak" demiş.

Meclis'te bulunan diğer Hayvanlar da: -"Bunu nereden biliyorsun?" diye sormuşlar. Bu soruya Ayı: -"Bir yerden bildiğim yok da, benim canım öyle istiyor" diyerek karşılık vermiş. Konuyu çok iyi anlatan bu hikayeyi yazdıktan sonra parantezi kapatıyorum.

Evet evet, ülkemizde çoğu anket, "Benim Canım öyle istiyor" mantığı ile yapılıyor. İşte görüyorsunuz... Bunun en güzel delili: Günümüzde yapılan anketlerin sorularıdır. Bu sorular, insanları anketi yapanın canının istediği istikamete yönlendiriyor.

Bu arada, anketlerle seçim kazanılmış olsaydı, Kemal Kılıçdaroğlu bugün Cumhurbaşkanıydı. Yanlış hatırlamıyorsam, anketlerde kendisine %60'larda oy çıkarıyorlardı.

Bu güzden, Özgür Özel ve Arkadaşları, anket ve meydanlara bakıp, öyle pehlivan gibi ortalığa çıkmasınlar. Malum siyasette her zaman iki iki daha dört etmiyor... Rahmetli Erbakan'ın tabiriyle yazarsak, her Harmanın da Denesi bulunmuyor.

Ben buradan uyarımı yapayım da... Sonra Sayın Özel -"Ben böyle düşünemedim" demesin... Ha bu sözleri, kendisi CHP Medyasından duyamaz... Çünkü şu anda onlar da uçmuş durumdalar...

Not: Bugün İnternet Sitemizde yayınlanan "Göremeyecekleri için çok üzülüyorum" başlıklı yazımı da okursanız sevinirim...

Geri