A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte siyasi partilerin bayramlaşma programları da merak konusu olmuştu. CHP, hiçbir siyasi parti ile bayramlaşmama kararı almış ve bu sebeple siyasi partilerin bayramlaşma listelerinde yer almamıştı. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Bizim bayram görecek halimiz yok. Bayram gelmiyor bize. Ben bütün milletimizin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Bize bayram gelmedi.' demişti. CHP'nin bayramlaşmama kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 'Temennimiz yanlışta ısrarın bir an önce son bulması.' ifadelerine yer verdi. İşte detaylar... CHP HİÇBİR SİYASİ PARTİ İLE BAYRAMLAŞMAYACAK İBB'ye yönelik 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklamalar devam ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açılan soruşturmaya tepki göstermiş ve parti olarak geçtikleri süreç sebebiyle bu bayram hiçbir siyasi partiyle bayramlaşmama kararı aldıklarını duyurmuştu. Bize bayram gelmedi diyen CHP lideri Özgür Özel, 'Ben hiçbir aileye, hiçbir partiye, hiçbir yapıya böyle bayramın gelmediği bayramlar dilemiyorum. Hepsinin, bütün milletimizin bayramı kutlu olsun. Allah kimseye bizim yaşadığımızı yaşatmasın.' demişti. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN CHP'NİN KARARINA TEPKİ Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin aldığı bayramlaşmama kararına da değindi. Kardeşlik, birlik ve beraberlik vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, '86 milyon olarak ebedi kardeşliğimizi ve iç cephemizi güçlendirdiğimiz bir dönemde Ana Muhalefetin kimseyle bayramlaşmayan parti haline gelmesinden duyduğumuz üzüntüyü de ifade etmek isterim. Temennimiz yanlışta ısrarın bir an önce son bulması ve Türkiye'nin tüm renklerinin özellikle bayramlarda bir araya gelmeyi başarabilmesidir. Çünkü ülkemizin dört bir yanını süsleyen bilboardlarda dediğimiz gibi 'Adımız kardeşlik, soyadımız Türkiye'dir.' ifadelerini kullandı.