A
Admin
Yönetici
Yönetici
"Türkiye'yi demokratikleştirecek adımlar" deniliyor. Bu cümleyi DEM'li milletvekili P. Buldan hanımdan duyuyoruz. Türkiye "Terör örgütü silah bıraksın" diyor. Terör destekçileri"Demokratikleşme" diyor! Türkiye demokratikleşecekmiş! Nasıl yani? Bu söze bakarsak şu anda demokratik değilmişiz? Silah bırakacaklarmış. Kongre yapmışlarmış. Kararlar almışlarmış. Hangi kararları almışlarmış bize de söylesinler de bilelim. Madem barış bizimle olacak bilmek hakkımız değil mi? Ama yok. Barış olacakmış. İnandım da gitti. Siz inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum. Şimdilik öyle gözüküyorlar. Bir filim fırıldak var gibime geliyor. Dillerin altında bakla var. Çıkarmıyorlar. İki ay kadar önce de yazmıştım benzer şeyleri. Bu gün bakıyorum da o günden bu güne değişen bir şey yok. Adaya gidip geliniyor. Ne değişiyor? Hiç. Hep aynı şeyler konuşuluyor. Hani şu hikayelere başlarken bir tekrar var ya... "Az gittim uz gittim, dere tepe düz gittim, sonunda bir arpa boyu yol gittim" denir ya hani. Hah, işte aynen öyle. Hikaye veya masal girişi gibi. Bir arpa boyu yol alındı mı? Altı, yedi ay sonra ancak bir toplantı yapılabilmiş. Sonra? Sadece kongre yapmışlar o kadar. Peki ya sonra? Değişen ne ? Halkımız takip ediyor ve haklı olarak soruyor. O barış davetinden bu güne kadar kaç şehit verdik? İki mi? Üç mü? Beş mi? Yani ne değişti? Hem biri bana anlatsında ben de öğreneyim? Şu "Türkiye Demokratikleşecek" ne demek oluyor? Terör örgütü eylemine devam etmiyor mu? Etmiyorsa bu şehitler ne? Anladığım kadarıyla beklenti İsrail ve ABD baskısıyla tıpkı Irak'taki gibi Suriye'nin kuzeyinde bir özerk bölge beklentisi mi var? Yoksa, Doğu Anadolu'da bir eyalet ilanı beklentisi ve hayalî mi kuruluyor? Dilin altında gizlenen bakla misali beklentiler var gibi ! İmralı "Olur" diyor. Ankara "Olur" diyor. Ya Kandil ? Dahası da var tabi. Mesela, sözde barış sonrasının ardından terör destekçileri için kısmi bir af beklentisi ve isteği yok mu? Kısaca, ben bunların hami'lerine sırt çevireceklerini sanmıyorum. İnşallah yanılırım. Yakında hepsini göreceğiz.