A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kayseri’de tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere yönelik önemli bir destek adımı atıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; hayvan hastalıkları tazminatı, tarımsal yayım ve danışmanlık desteği ile mazot-gübre desteği olmak üzere toplamda 319 milyon 15 bin TL ödeme çiftçilerin banka hesaplarına yatırıldı. ÜÇ KALEMDE DESTEK, YÜZLERCE ÜRETİCİYE CAN SUYU Kayseri genelinde üretim yapan çiftçilere sağlanan bu destek, üç ana kalemde gerçekleştirildi: Hayvan Hastalıkları Tazminatı: 318 milyon 450 bin TL Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği: 441 bin TL Mazot ve Gübre Desteği: 124 bin TL Özellikle hayvancılıkla uğraşan üreticilerin yaşadığı kayıpları telafi etmeyi amaçlayan hayvan hastalıkları tazminatı, toplam destek tutarının neredeyse tamamını oluşturdu. Diğer iki kalem ise tarımsal bilgi paylaşımı ve üretim girdilerinin maliyetini azaltma hedefiyle çiftçilere aktarıldı. TARIMSAL ÜRETİME KATKI VE KIRSAL KALKINMA HEDEFLENİYOR İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, yapılan bu ödemenin Kayseri tarımı için önemli bir adım olduğunu belirtti. Açıklamada, üreticilerin desteklenmesinin sadece bireysel kazançları artırmakla kalmayıp, bölgesel kalkınma ve tarımsal sürdürülebilirlik açısından da büyük önem taşıdığı vurgulandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kayseri'de tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunan üreticilerimize yönelik toplamda 319 milyon 15 bin TL tutarındaki destekleme ödemeleri hesaplara yatırılmıştır. Üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz." ÜRETİCİ RAHATLADI, BÖLGESEL EKONOMİ CANLANIYOR Bu destekle birlikte, hem bireysel çiftçiler nefes aldı hem de kırsalda ekonomik hareketlilik artmaya başladı. Artan maliyetler nedeniyle zorlanan birçok üretici için bu ödeme, tarımsal faaliyetlerini sürdürme açısından büyük önem taşıyor. Kayseri’deki bu ödeme süreci, diğer illerde yapılacak desteklerle birlikte Türkiye genelinde tarımsal üretimin teşvik edilmesi adına olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. DESTEKLERDEN YARARLANMAK İÇİN TAKİPTE KALIN Tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticiler için İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri aracılığıyla bilgilendirme süreçleri devam ediyor. Başvuru şartları ve tarihlerle ilgili gelişmelerin kurumların resmi kanallarından takip edilmesi öneriliyor.
Not: Destekleme ödemeleri kapsamında isim listeleri ve detaylar Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesi veya il müdürlüklerinden öğrenilebilir.