A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kimse kusura bakmasın! CHP, tutarsızlıklar partisidir! Ürettiği her politikanın kendi içinde paradoksal niteliği bulunmaktadır! CHP’nin bu vasatlığı genelden yerele şimdi de yerelden genele sirayet etmektedir. Bozuk bir çamaşır makinesi gibi sürekli köpük üretiyor! *** Gaspıralı İsmail Bey’in ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlikte!’ hedefine inanmış bir Türkçü olarak ‘Turan’ ülküsü yolunda atılan her adım nazarımda hayata değer niteliktedir. Karabağ’ın özgürleşmesi de Türk Devletleri Teşkilatı’nın fiili durumunun güçlenmesi de normatif muhtevada hegemonya inşası için stratejik meselelerdir. Bu konulara gündelik bir yerden bakmak ve yorumlamak mümkün olmadığı gibi bu bağlamda palyatif adımlar atmak da söz konusu olamaz! *** Bir hafıza tazelemesi yapalım! Türk Devletleri Teşkilatı, Kasım 2024’te Bişkek’te zirve düzenledi ve oraya KKTC’yi ‘gözlemci’ ülke statüsüyle davet etti. Bu davet, Avrupa Birliği’ni (AB) ayağa kaldırdı! AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bu girişimi reddettiklerini ve üzücü bulduklarını söyledi! *** Peki, sonra ne oldu? AB, Türk kenti Semerkant’ta nisan ayının başında ‘tarihinde ilk defa’ Orta Asya zirvesi düzenledi! Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Tacikistan zirvede yer aldı. 12 milyar avroluk bir yatırım anlaşması imzalandı. Kıbrıs Rum kesiminin ısrarlarıyla anlaşmaya giren madde ile adanın statüsü açısından BM Güvenlik Konseyi'nin 541 ve 550 sayılı kararlarına bağlılık şartı kabul edildi! Bu maddeleri, biz zaten reddediyoruz! Yok hükmünde görüyoruz! 4 Nisan’ı hatalı buluyoruz! *** Fakat AB’nin dayatması sonrası Türk Devletlerinin ‘gözlemci’ olarak kabul ettikleri KKTC’ye yaklaşımda temkinli olmasını, üçüncü sınıf bir trajediye dönüştürmemek gerek! Neticede bu ülkeler, dün de KKTC’yi tanımıyor daha doğrusu tanıyamıyordu! Bugün de tanıyamıyor! Ama AB ilk defa, Türkiye’nin bu hamlesi sonrası odağını Orta Asya’daki Türk devletlerine çevirdi. Çin ve Rusya’nın sistematik bir hegemonya kurduğu coğrafyada Türk bağımsızlığı adına kritik bir pencere açıldı. *** CHP, ne diyor? ‘Hani Türk Devletleri Teşkilatı KKTC’yi tanıyacaktı!’ Bu doğru gibi görünen sorunun derinine inelim. KKTC’de Rumlarla birleşmeyi savunan kim? Muhalif parti CTP! Özgür Özel, CTP için ne diyor? Kardeş partimiz! Öyleyse bu ne perhiz ne lahana turşusu! Yahu siz milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? *** Yetmiyor bir de tepki göstermek gerektiğinden dem vuruluyor. Neymiş TDT üyesi olan bu ülkelere bir karşılık verelim! Nasıl? Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden CHP’li belediyeler çıksın! Ne yazık ki bu karar, Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nde de uygulandı. Osmangazi Belediye Meclisi’nin AK Parti ve MHP’li üyeleri karara itiraz ederek ‘Ret’ oyu verdi. Ama meclis çoğunluğunu elinde bulunduran CHP’liler, ‘kabul’ oyu vererek bu üzücü kararın oy çokluğuyla alınması utancına imza attılar! Tarihe not düşmek adına söylüyorum: O Meclis’teki hiçbir CHP’li üye bu karara ‘evet’ dediğini unutmasın! Yarın inkâr eder, yok ‘genel merkez talimatı’ falan derlerse adama sorarlar ‘sizin hiç mi omurganız yok!’ *** Dedik ya CHP tutarsızlıklar partisi diye! Bu kararın da tutarsızlığını söyleyeyim! Yahu Sayın Erkan Aydın, Sayın üyeler, Sayın CHP’liler! KKTC’nin statüsü konusunda bu kararın alınmasına sebep olan Avrupa’dır, AB’dir! Türk devletleri BM kararlarına uyma sözü verdikleri için cezalandıran siz, AB’ye de aynı tepkiyi göstersenize! Buyun efendiler! Osmangazi Belediyesi’ni “Avrupa Tarihi Kentler ve Bölgeler Birliği”, “EUROCITIES”, “Dünya Tarihi Kentler Birliği”, “Avrupa Konseyi Kültürlerarası Şehirler Programı” gibi oluşumlardan da çıkarın! Hadi! KKTC’yi ve Kıbrıs Türkünü savunuyorsunuz ya buyurun! BM’nin ilgili maddelerini tanıyan ülkelerin belediyelerle ortaklık yaptığınız bu platformlardan da ayrılın! Daha cesur olun! Kardeşlik yaptığınız şehirlerle de bağları atın! *** Yok, siz Avrupa’ya, AB’ye, Batı’ya düşman olmaz, olamazsınız! Türk’e, Müslüman’a düşmanlık edersiniz ama vahşi kıtalı dostlarınıza toz kondurmazsınız. Bu konu, esasında CHP’nin dış politika üretme kabiliyetini ölçmek açısından da turnusol oldu. Gördük ki bu CHP’ye kalsa ne Türk kalır ne de Müslüman! MHP’li Osmangazi Belediye Meclis üyesi Osman Çimen, ne güzel anlattı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk Birliği’nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği’ne inanıyorum, onu görüyorum” diyor. Evet, Cumhuriyet Halk partisi grubu bir karar verecektir. Atatürk ile aynı rüyayı mı görecektir. Yoksa Türk Dünyası’nın birliğine dinamit koymak isteyen mahfillerle mi aynı rüyayı görecektir. Mesele bu kadar basittir.” *** Büyük Türk Milletine saygıyla…