A
Admin
Yönetici
Yönetici
CHP Altınova Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Ekin ve Erkan Gençer, Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’nın kamuoyuna yansıyan açıklamalarına ve sosyal medya paylaşımlarına sert tepki gösterdi. Meclis üyeleri, Başkan Fazlaca’nın açıklamalarını “itibarsızlaştırma ve karalama girişimi” olarak değerlendirdi. CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Ekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uzun yıllardır Altınova’da ticari ve sosyal yaşam içinde bulunduğunu belirterek, “Doğruluk ve dürüstlükten taviz vermeden memleketime hizmet etmeye çalıştım. Bugüne dek ne bir şaibenin ne de etik dışı bir ilişkinin tarafı oldum” dedi. Ekin, Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’nın son günlerde yaptığı açıklamalarda adının ve ailesinin doğrudan veya dolaylı biçimde hedef alındığını ileri sürerek, “Bu açıklamalar açık bir karalama ve itibarsızlaştırma girişimidir” ifadelerini kullandı. Fazlaca’nın meclis üyelerini “çıkarcı” ve “menfaat odaklı” olarak nitelemesini de eleştiren Ekin, “Bu söylemler yalnızca kurum içi diyalog eksikliğini değil, aynı zamanda yapıcı eleştirileri susturma çabasını da göstermektedir. Seçim döneminde gece gündüz çalışan insanları bugün hedef göstermek, siyasi etiğe ve insani değerlere tamamen aykırıdır” diye konuştu. Ekin, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Sayın Fazlaca’nın kendi meclisiyle bile sağlıklı bir iletişim kuramamasının sorumluluğunu başkalarına yüklemesine izin vermeyeceğiz. Bu yaşananlar sadece bana değil, yılların emeğine, alın terine ve bir ailenin onuruna yöneltilmiş ağır bir ithamdır. Yasal haklarımı saklı tutarak bu açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunuyorum.” “Kibir perdesiyle siyaset yapılmaz” CHP’li bir diğer meclis üyesi Erkan Gençer de, isminin Yasemin Fazlaca tarafından sosyal medyada gündeme getirilmesi üzerine açıklama yaptı. Gençer, “Gözlerini kibir perdesiyle kapatmış olan Yasemin Hanım, benlik kompleksine kapılmış durumda. Kendisine acil şifalar diliyorum” diyerek tepkisini dile getirdi. 16 Haziran’da partinin yerel yönetimlerden sorumlu milletvekilinin Altınova’yı ziyaret ettiğini ve meclis üyelerinin ifadelerine başvurulduğunu hatırlatan Gençer, “İl başkanlığı, partili belediye başkanlarını toplantıya davet etti ancak Sayın Fazlaca, ihracının gündemde olduğunu anlayınca katılmadan istifa etti” dedi. Gençer, Fazlaca'nın istifasını duyururken disiplin kuruluna sevk edilme gerekçelerini açıklamamasını da eleştirerek, “İtibar suikastı yaparken gösterdiği cesareti burada neden gösterememiştir?” diye sordu. Açıklamasında Fazlaca’nın belediye yönetim anlayışını da hedef alan Gençer, “Kısa sürede sahip olduğu güçle ‘tek adam’ yönetimi kurma çabası içine girmiştir. Meclis üyeleri halktan ayrı oy alır, çünkü yasa meclise karar alma, başkana ise uygulama yetkisi verir. Başkanın meclise kendi kararlarını dikte etmeye çalışması, halka saygısızlıktır” ifadelerini kullandı. Gençer, söz konusu iddialarla ilgili ilerleyen günlerde bir basın açıklaması daha yapacaklarını duyurdu.