A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Veteriner İşleri Dairesi bünyesindeki barınaklarda kalan köpeklerin beslenmesini kendi ürettiği mamalarla sağlıyor. Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ndeki tesiste gerçekleşen üretim, günlük 500 ila 750 kilogram arasında değişiyor. Üretilen mamalar, sadece Pako değil, aynı zamanda Seyrek ve Işıkkent bakımevlerinde yaşayan 1500’ün üzerindeki köpeğin beslenmesinde kullanılıyor. Bu üretim modeli sayesinde belediye hem maliyetlerden tasarruf ediyor hem de hayvanların sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlıyor. Aylık üretim miktarı 8 ila 10 ton arasında değişirken, yıllık kapasite 100 tona kadar ulaşabiliyor. MAMA İÇERİĞİ UZMANLAR TARAFINDAN HAZIRLANIYOR Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü Üretim Tesisi Sorumlusu Gıda Mühendisi Özge Akçay Asal, mama üretiminin detaylarını şu sözlerle anlattı: “Can dostları kaliteli ve lezzetli mamayla buluşturmak için yola çıktık. Mama içeriği gıda mühendisi ve veteriner hekimler tarafından hazırlanıyor. Belirli protokoller çerçevesinde zincir marketlerden kırmızı ve beyaz et tedarik ediyoruz. Yine bakliyat ve benzeri ürünlerle hammadde temini sağlıyoruz. Daha sonra protein ve yağ ile besin oranlarını hazırlıyoruz. Dengeli bir besin içeriği oluşturmaya çalışıyoruz. Hazırlanan mamada protein oranı yüzde 23-24 bandında. Piyasadaki ürünlere kıyasla gayet kaliteli olduğunu söylemek mümkün. İzmir Büyükşehir Belediyesi, öz kaynakları ile bu çalışmaları yapıyor.”