Buca Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi denetim mesaisine başladı!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Buca Belediyesi, vatandaşların ibadetlerini sağlıklı ve güvenli ortamda gerçekleştirebilmeleri için denetim çalışmalarını sıklaştırdı. Belediye bünyesindeki Veterinerlik ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki kurbanlık satış noktalarında titizlikle incelemelerde bulunuyor. Bu denetimlerle hem hayvanların sağlık durumu hem de satışların yasalara uygunluğu yakından takip ediliyor. Böylece vatandaşların içi rahat şekilde kurbanlıklarını satın alması sağlanırken, aynı zamanda halk sağlığı da korunuyor. Kurbanlık Satış Noktalarında Detaylı Kontroller Özellikle Kaynaklar bölgesi başta olmak üzere, Buca’nın çeşitli kurbanlık satış alanları ekiplerin denetim gezileriyle detaylı şekilde kontrol ediliyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sağlık durumu, Tarım ve Orman Bakanlığı kayıtları ve kulak küpeleri gibi belgeler büyük bir titizlikle inceleniyor. Hayvanların kayıtlarının tam olması, sağlık kontrollerinin yapıldığını ve yasal süreçlere uygun satış yapıldığını gösteriyor. Denetimlerde hayvanların fiziksel durumu ve hijyen koşulları da göz önünde bulunduruluyor. Sağlıklı Kurbanlık Seçiminin Önemi Buca Belediyesi Veterinerlik İşleri yetkilileri, kurbanlık alacak vatandaşlara sağlıklı hayvan seçimi konusunda kritik uyarılar yapıyor. Hayvanın genel sağlık durumu, alım sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri olarak vurgulanıyor. Ayakta durabilen, parlak ve nemli burunlu, gözlerinde herhangi bir akıntı olmayan hayvanlar tercih edilmeli. Tüylerinin düzenli ve sağlıklı görünmesi, yürütüldüğünde topallık belirtisinin olmaması da hayvanın sağlıklı olduğuna işaret ediyor. Ayrıca kulak küpesi, hayvanın kayıtlı ve sağlık taramalarından geçmiş olduğunu gösteren önemli bir belge olarak öne çıkıyor. Bu detaylara dikkat edilerek yapılan kurbanlık seçimi, hem ibadetlerin huzur içinde yapılmasını sağlıyor hem de toplumsal sağlığı koruyor. Buca Belediyesi, vatandaşların güvenli bir şekilde kurban ibadetlerini yerine getirmesi için denetimlerin bayram sonuna kadar devam edeceğini bildirdi. Böylece hem hayvan sağlığı hem de hijyen koşulları en üst seviyede tutulmuş olacak.

Geri