Boğaziçi Üniversitesi'ndeki vandalların yazışmaları deşifre oldu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü BİSAK’ın vaiz ve yazar Nurettin Yıldız’ı konferans programında ağırlamasının ardından okulda çok sayıda olay meydana geldi. Konferansın duyurusunun ardından BİSAK’ın kulüp ofisine zarar verildi ve kapısına “Faşizme, şeriata geçit yok” yazıldı. Verdiği vaazlarda ve derslerdeki sözleri cımbızlanarak aleyhinde sık sık kara propaganda yapılan Nurettin Yıldız’ın, bir grup öğrenci tarafından okula girişi engellenmek istendi. Konferansı provoke etmeye çalışan vandalların çıkardığı arbedede 13 polis memuru 5 metre derinlikteki inşaat çukuruna düşerek yaralandı. Olayla ilgili 97 kişi gözaltına alındı. Tutuklanan 6 kişi ise bir gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Provokatörlerin grup yazışmaları deşifre oldu Söz konusu olayların gündeme geldiği Boğaziçi Üniversitesi’nde; BİSAK’a üye olan ve Nurettin Yıldız’ın konferansına katılan öğrencilerin tümü, içinde bulundukları Whatsapp gruplarından atıldılar ya da atılmak üzere tehdit edildiler. Boğaziçi'nin sözde özgürlükçüleri: “BİSAK’ı savunan s… gitsin' Vandallar, kimi öğrencilere fişleneceklerine dair gözdağı verirken kimilerine de küfürler savurarak gruptan çıkmasını söyledi. Gruptan atılan öğrenci: “Zihinleri İslam düşmanlığı üzerine kurulu” Onlardan biri de Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde okuyan Şükrü Küçüktopal oldu. Küçüktopal, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Olaylarla ilgili düşüncelerimi ifade ettiğim için ‘Türk Dili ve Edebiyatı 22’ grubundan beni attılar ve fişleyeceklerini söylediler. Farklı fikirlere tahammülleri yok, düşünceleri İslam düşmanlığı üzerine kurulu” ifadelerini kullandı. Küçüktopal ile alay ettiler: “Şükrü sen git Kur’an oku canım” Boğaziçili öğrenci Küçüktopal’ın, “Ben gruptan çıkmıyorum, istiyorsanız siz çıkın” sözleri üzerine kendisiyle alay edenlerden biri, “Şükrü git Kur’an oku canım hadi” sözlerini sarf etti. Boğaziçili provakatörler: “Şeriatçıların hepsi yeri gelince asılacak” ‘Makine Mühendisliği Genel’ isimli grupta ise bir diğer provokatörler, İstiklal Mahkemelerinin kurulmamasından yakınarak, “İstiklal mahkemelerini kaç senedir kuramadık, ülke o yüzden bu hale geldi. Şeriatçı itlerin hepsi yeri gelince asılacak” ifadelerini kullandı. İstiklal Mahkemeleri nedir? İstiklal Mahkemeleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve İstiklal Savaşı dönemlerinde, özellikle asker kaçaklarını önlemek ve Milli Mücadele'ye karşı çıkanları cezalandırmak amacıyla kurulmuş özel mahkemelerdir. Bu mahkemelerde idam edilenler arasında askerler, sivil kişiler ve çok sayıda dini liderler yer aldı. Magassa’yı futbol takımından bile çıkardılar Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan ve Magassa adıyla bilinen Malili ve Fransa’dan gelmiş bir erasmus öğrencisi, Nurettin Yıldız’ın konferansına katıldığı için okulda kurulan futbol takımından atıldı ve genel bir Whatsapp grubunda kendisiyle ‘irtibatın kesilmesi’ yönünde çağrı yapıldı. Magassa'dan teşekkür: Kendisine destek olanlara dua etti Magassa, kendisini hedef gösterenlere ve linçleyenlere karşı destek olanlara da X hesabından yaptığı bir paylaşım ile teşekkür etti: “Değerli Müslüman kardeşlerim, desteğiniz için size nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Size söyleyebileceğim en güzel şey, Allah'ın yaptıklarınızın karşılığı olarak size cenneti vermesidir. Kusura bakmayın, ben sadece Türkçe öğreniyorum. Çok teşekkür ederim!”

Geri