A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bingöl Üniversitesi ile Amerikan Kültür Koleji arasında, üniversite personeline yönelik eğitim fırsatlarını içeren bir protokol imzalandı. 13 Mayıs'ta imzalanan anlaşma, üniversite çalışanlarına ve ailelerine eğitim alanında özel avantajlar sunmayı amaçlıyor. Protokol, Bingöl Üniversitesi çalışanlarına, Amerikan Kültür Koleji'nin sunduğu eğitim hizmetlerinden daha uygun koşullarda yararlanma imkânı tanıyacak. Bu iş birliğiyle, üniversite çalışanlarının çocukları, okul kayıtlarında indirimli eğitim fırsatlarından faydalanabilecek. Amerikan Kültür Koleji, 2025-2026 eğitim öğretim yılı için, Bingöl Üniversitesi çalışanlarının çocuklarına, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kayıtlarında yüzde 30 oranında bir eğitim indirimi sunacak. Ancak bu indirim, yalnızca yeni kayıtlar için geçerli olacak ve belirli şartlara bağlı olacak. İndirimden yalnızca Bingöl Üniversitesi çalışanlarının çocukları faydalanabilecek. Ayrıca, indirim başarı burslarıyla birleştirilemeyecek ve yemek, kitap, kıyafet gibi diğer ücretleri kapsamayacak. Çalışanlar, bu indirimden faydalanabilmek için kayıt sırasında üniversite kimlik kartlarını ibraz etmek zorunda olacaklar. Bingöl Üniversitesi, bu avantajları duyurmakla yükümlü olacak ve başvuru talepleri Amerikan Kültür Koleji'ne iletilecek. Ancak, protokolde yer alan şartlar ve koşullar, bu fırsattan yararlanmak isteyen aileler için belirleyici faktörler arasında olacak.