BİLSEM’de eğitim başlıyor! Son kayıt tarihi ne zaman? BİLSEM kayıt takvimi 2025

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) 2025-2026 eğitim dönemikayıt süreci hızla sona eriyor. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin velileri, kayıtlarını il ve ilçe BİLSEM’lere şahsen yapabilecek. Son başvuru günü ise 29 Ağustos olarak açıklandı.

BİLSEM DERSLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

BİLSEM’e kaydolan öğrencilerin eğitim dönemi, kayıt işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte başlıyor. Öğrenciler, örgün eğitimlerinin yanında BİLSEM’de özel derslere katılacak. Eğitim süreci beş aşamalı bir program üzerinden ilerliyor ve sınıf geçme, kalma veya not alma gibi uygulamalar bulunmuyor.

Bilsem1

BİLSEM’DE EĞİTİM ÜCRETSİZ VE ÖRGÜN EĞİTİMİ TAMAMLAYICI

Bilim ve Sanat Merkezleri, öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeye yönelik özel bir eğitim sunuyor. Genel zihinsel yetenekler, resim ve müzik alanlarında yetenekli öğrenciler, normal eğitimlerinin dışında BİLSEM’de dersler alıyor. Tüm eğitimler ücretsiz olarak veriliyor ve öğrencilerin gelişimine destek sağlıyor.

VELİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

MEB, kayıt yaptıracak velilere BİLSEM’lerdeki derslere devamın zorunlu olduğunu hatırlatıyor. Kayıt sürecinin son günü 29 Ağustos, dolayısıyla velilerin başvurularını bu tarihe kadar tamamlamaları gerekiyor.

NTV

Geri