A
Admin
Yönetici
Yönetici
Sayın Urfa Milletvekili Bekir Bozdağ Beyefendi ile son belediye seçimleri sırasında Suruç’ ta bir davette bir araya geldik. Orada Urfa'nın başka milletvekilleri ve Suruç AK Parti Belediye başkan adayı Sayın Mustafa Yüksel de vardı. Sayın Bekir Bozdağ'a Suruç kültürü üzerine daha evvel Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20.000 adet basıldığı halde piyasada bulunmayan, HARİRİ'nin yazdığı MAKAMAT adlı kitabın tekrar basılması için teklifte bulundum. Sayın Bekir Bozdağ bu teklifi memnuniyetle kabul etti ve yanındaki görevliye bu kitap hakkında not almasını ve fotoğrafını çekmesini söyledi. Görevli Sayın Bekir Bozdağ'ın bu emrini yerine getirdi. Aradan aylar geçti, bu kitapla ilgili hiç bir ses seda çıkmadı. Sayın Bekir Bozdağ yine Urfa'ya gelmiş ve bir toplantıda ön safta oturuyordu. Yanına gittim ve bu teklifimi kendisine tekrar arz ettim. Salon kalabalıktı ve biraz da gürültü vardı. Yine bir görevliyi işaret etti. Not almasını söyledi. Gerekli bilgileri tekrar görevliye bildirdim. Aradan epey zaman geçti, Sayın Bekir Bozdağ'ın Ankara'daki bürosunu aradım. Telefona çıkan görevliye bir kez daha aynı teklifi ilettim. Şimdiye kadar bu hususta yine ses çıkmadı. Şunu da acizane belirteyim ki, herhangi şahsi bir talebim de olmamıştı. Malum olduğu üzere ulusal Milat Gazetesi ve Urfa'nın çeşitli gazetelerinde yazmaya devam ediyorum. Hem bir Suruçlu ve hem de bir basın mensubu olarak böylesine anlamlı bir hizmeti kendime şiar edinmişim. Bunun da en güçlü muhatabı elbette Urfa Milletvekili Sayın Bekir Bozdağ'dan başkası olamaz. Şunu herkes bilmelidir ki Allah'ın izniyle böylesine haklı bir talepten asla vazgeçmem. Şayet bu kitap basılmış olsaydı göğsümü gere gere Suruçlu hemşehrilerime bu hizmeti anlatacaktım. Böyle bir hizmeti Suruç halkı unutur muydu hiç? Vatandaş size oy versin veya vermesin, hizmet yapıldığı takdirde bunun karşılığı mutlaka olacaktır. Sayın Bekir Bozdağ'a derim ki; bir kitap bastırmak çok mu zordur? Daha evvel bir Bakan'a halkın karşısında neler söylediğimi Urfa halkı çok iyi bilir. Hiç bir Urfa Milletvekilinin ve ilgili hiçbir Belediye Başkanının böyle bir talep veya çalışma yapmaması da bu işin bir başka ilginç tarafı. Ayrıca Urfa’ya geldiğinizde partililerle görüşüyor ve onların size gösterdikleri yerlere gidiyorsunuz. Halktan epey uzaktalar desem emin olun mübalağa olmaz. Çok önemli bir husus daha var. Sayın Bekir Bozdağ! İkinci Kayyum olarak atanan Suruç Kaymakamı belki yüz yıldır devam eden Suruç perşembe pazarını kapatıyor, sebebi ise evine kokular geliyormuş. O gün Suruç'un birçok köyünden gelen insanlar hayvanlarını ve getirdikleri ürünlerini satamadan geri dönüyor, Suruç halkı ise pazar alış verişinden mahrum kalıyor. Böyle bir uygulama Suruç’ta ilk defa oluyor. Suruç halkı bundan çok şikayetçi. Ayrıca Şurkav ve Urfa Kültür Müdürlüğüne de söylenecek sözümüz var. Urfa kültürünü şiar edinen bu kuruluşların da herkesten evvel titizlikle MAKAMAT kitabının takipçileri olması gerekmez miydi? Ne yapalım iş başa düştü diye bir tabir var. Kalın sağlıcakla.