Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri'nden Amadeus'a ödül

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir'in önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 13. kez gerçekleştirilen Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri'nde, “En İyi Dış Yapım Ödülü” Amadeus oyununa verildi. Ödül, Sahne Tozu Tiyatrosu Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İşgören tarafından, oyunun başrol oyuncularından usta sanatçı Selçuk Yöntem’e takdim edildi. Amadeus ekibi, ödül töreni günü şehir dışında turnede olacağı için ödül, 26 Mayıs’taki resmi törenden önce sahnelenen oyun sonrası gerçekleştirilen özel bir buluşmada sunuldu. “İZMİR’E AİT VE DÜNYA ÇAPINDA BİR ÖDÜL” Sahne Tozu Tiyatrosu’nda gerçekleşen törende konuşan Çağlar İşgören, ödülün önemine vurgu yaptı. “Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri, Dünya Tiyatro Ödülleri listesine girmiş, İzmir'e ait bir ödül törenidir. Bu yıl ilk defa verilen ‘En İyi Dış Yapım Ödülü’, Türkiye’nin dört bir yanından İzmir’e gelen yapımlar arasından seçildi. Jürimiz bu ödülü Amadeus ekibine vermekten onur duydu” dedi. YÖNTEM: “BU ÖDÜLÜ TÜM EKİP ADINA ALIYORUM” Selçuk Yöntem ise ödülü tüm Amadeus ekibi adına kabul ettiğini belirterek, “Bu ödül bizim için çok kıymetli. Yapımcısından yönetmenine, oyuncularına ve sahne arkasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca İzmirli sanatseverlere de gönülden teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. TÖREN 26 MAYIS’TA Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nin resmi töreni ise 26 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’de, Sahne Tozu Tiyatrosu’nun Haldun Dormen Sahnesi’nde gerçekleşecek. Gecenin sunuculuğunu oyuncu Emre Basalak üstlenirken, törenin sanat danışmanlığını Haldun Dormen yürütecek. Onursal jüri başkanı Göksel Kortay olurken, jüri başkanlığı görevini Erkan Ergin üstleniyor. Törene ayrıca Sema Sarper, Mehmet Sarper, Zerrin Tekindor, Serpil Günseli ve Meltem Cumbul da onur konuğu olarak katılacak.

Geri