Bayram coşkusu herkesin hakkı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bundan sonra bayramları Keşan Atatürk Stadı’nda kutlayalım 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı geçtiğimiz Çarşamba günü Keşan Cumhuriyet Meydanı’nda kutladık. Tören alanı, çocuklarımızın içimizi ısıtan gösterileriyle doldu, renkli görüntüler oluştu. Ancak bu güzellikleri tüm halkımız izleyebildi mi? Ne yazık ki hayır. Meydana gelen ve ön sıraları alan vatandaşlarımız dışındakiler, sahnelenen o güzelim gösterilere yalnızca uzaktan göz atabildi. Sahneye uzak kalan kalabalık, çocukların emek vererek hazırladığı gösterileri tam anlamıyla göremedi, duyamadı. Oysa 2024 yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında olduğu gibi, bu yıl da Keşan Atatürk Stadı tercih edilmiş olsaydı, herkes bu anlamlı günde eşit şekilde yer alabilir, gösterileri doya doya izleyebilirdi. Kutlamalar esnasında, protokol önünün açılması için sunucu öğretmenimizin yaptığı anonslar ve güvenlik güçlerinin ve zabıtanın uyarıları zaman zaman vatandaşlarla tartışmalara neden oldu. Elbette düzen önemlidir, ancak bu tür tartışmaların yaşanmasının önüne geçmenin yolu, daha geniş ve seyirciye uygun alanlarda kutlamaları gerçekleştirmekten geçiyor. Önümüzde çok önemli bir bayramımız daha var: 19 Mayıs. Tüm gençliğe armağan edilen bu bayramda tekrar aynı manzaralarla karşılaşmamak için şimdiden bir çağrıda bulunuyorum. Sayın Kaymakamımız Cemalettin Yılmaz ve Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a sesleniyorum: Lütfen bundan sonraki 23 Nisan ve 19 Mayıs törenlerini Keşan Atatürk Stadı’nda yapın. Bayramlar herkesindir. Hep birlikte coşabilmek için, herkesin eşit şekilde izleyebileceği alanlara ihtiyacımız var. Bir diğer önemli konu ise Kaymakamlık Protokol Listesi’nde yer alan muhtarlarımızın konumu. Bazı muhtarlarımızın protokolde kendilerine yer ayrılmadığı yönündeki sitemleri, bir gazeteci olarak bana da ulaştı. Bizler de bu durumu kamuoyuna duyurduk. Unutulmamalıdır ki muhtarlarımız da seçimle göreve gelen, mahallelerini ve köylerini temsil eden, yerel demokrasinin önemli bir parçası olan kamu görevlileridir. Onlara da protokolde hak ettikleri yerin verilmesi, demokrasimize duyduğumuz saygının bir göstergesi olacaktır. Sonuç olarak; bayramlar birliğimizin, beraberliğimizin simgesidir. Coşkusunu halktan esirgemek değil, halkla birlikte büyütmek gerekir. Gelin, gelecek bayramlarımızda bu eksiklikleri giderelim. Çünkü her çocuğun gösterisi alkışı, her vatandaşımızın bayram coşkusunu doyasıya yaşamayı hak ettiğini düşünüyorum.

Geri