Bayındır’da özel sporcular futbolun birleştirici gücünü sahaya taşıdı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Avrupa Futbol Haftası etkinlikleri kapsamında 27-28 Mayıs tarihlerinde İzmir’in Bayındır ilçesinde düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye Ulusal Futbol Oyunları, renkli görüntülere ve anlamlı anlara sahne oldu. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 160 özel sporcu, futbolun birleştirici gücünü birlikte yaşamak ve yaşatmak üzere bir araya geldi. İlk Gün Grup Maçlarıyla Başladı Organizasyonun ilk günü, Bayındır Bozdağ Spor Kulübü tesislerinde oynanan gruplama maçlarıyla başladı. Sporcular, partnerleriyle birlikte sahaya çıkarak hem mücadele etti hem de sporu paylaşmanın keyfini yaşadı. Kortej Yürüyüşüyle Bayındır Sokakları Renklendi İkinci gün sabah saatlerinde düzenlenen kortej yürüyüşü, etkinliğin coşkusunu ilçe geneline yaydı. Bayındır sokaklarında vatandaşların alkışlarıyla ilerleyen kortej, hem sporun hem de dayanışmanın gücünü yansıttı. Resmi Açılış ve Protokol Katılımı Yürüyüşün ardından Bozdağ Spor Kulübü sahasında açılış seremonisi gerçekleştirildi. Törene Bayındır Kaymakamı Murat Mete, Belediye Başkanı Davut Sakarsu, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Serkan Erdem, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İsmail Eşmeli, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal İnce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Ökay ile Özel Olimpiyatlar Türkiye yöneticileri katıldı. Konuşmalarda, özel bireylerin spora ve sosyal yaşama katılımının önemi vurgulandı, katkı sağlayan kurumlara teşekkür plaketleri verildi. Karma Takımlardan Fair Play Örneği Açılışın ardından kadın ve erkek özel sporculardan oluşan karma takımlar, partner sporcularla birlikte sahaya çıktı. Maçlar kıyasıya geçse de centilmenlik ve dayanışma ön plandaydı. Sahadaki mücadele, dostluğun ve spor ruhunun güzel bir yansıması oldu. Sporcuların Duygusal Paylaşımları Etkinliğe katılan özel sporcular duygularını paylaşarak etkinliğin anlamını pekiştirdi. Miraç Üçüncü, “Arkadaşlarımla aynı takımda olmak çok güzeldi. Sahada olmak beni mutlu etti,” dedi. Özge Satın, “Futbol oynamayı çok seviyorum. Burada kazanmak değil, birlikte oynamak önemliydi,” sözleriyle duygularını ifade etti. Naz Kocaömer ise “Futbol benim hayatım. Bu etkinlik bana arkadaşlarımla birlikte futbol oynama imkânı sundu,” dedi. Yalova Beyazay Derneği’nden Gizem Özkan da “Çok eğlendim, arkadaş edindim, futbol oynadım. Çok mutluyum,” diyerek etkinliğe dair sevincini dile getirdi. Madalya Töreniyle Tamamlandı İki gün süren etkinlik, madalya töreni ve ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Sahada gösterdikleri performansla takdir toplayan özel sporcular, emeklerinin karşılığını madalyalarıyla alarak sahadan mutlu ayrıldı.

Geri