A
Admin
Yönetici
Yönetici
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin spor tarihine damga vuran ve Haziran ayında hayatını kaybeden Ateş Özerk’in adını ölümsüzleştirdi. Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararla, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Kompleksi’nde bulunan basketbol salonuna “Ateş Özerk” ismi verildi. Karar, oy birliğiyle kabul edildi. KARŞIYAKA’NIN SPOR HAFIZASINA İZ BIRAKTI Basketbol camiasında önemli bir yere sahip olan Ateş Özerk’in isminin yaşatılması için Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından önerge hazırlandı. Önerge meclise sunulduktan sonra tüm üyelerin oylarıyla kabul edilerek yürürlüğe girdi. Karar, ilçede spor camiası ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. “VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK” Meclis toplantısında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, şu ifadeleri kullandı: “Sevgili Ateş Özerk’i çok kısa bir süre önce kaybettik. Kendisini yakinen tanıyan ve Karşıyaka Spor Kulübü Basket Şubesi’nde sporculuk yapmış biri olarak bir şeyler söylemek istiyorum. Karşıyaka bir basketbol kenti, Karşıyaka’nın basketbol izleyicisi gerçekten bilgili, burada ciddi bir altyapı var ama daha önceden böyle değildi. Ateş Ağabey göreve geldi, o kadar inançlı biriydi ki Karşıyaka’yı basketbol kenti yapan kendisidir. Bugün Türkiye’de Karşıyaka Basketbol’un ayrı bir yeri varsa, Ateş Özerk sayesindedir. Biz de Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Kompleksi içinde yer alan basketbol salonumuza Ateş Özerk isminin verilmesinin ve isminin hayat boyu yaşamasını istedik. Cenaze töreninde söz vermiştim ve o sözü tuttuk. Kendisini rahmet ve özlemle anıyorum, ismini kentimizin kalbinde yaşatacak, kendisini unutmayacağız.” ATEŞ ÖZERK’İN BASKETBOL YOLCULUĞU 1957 yılında Karşıyaka Spor Kulübü altyapısında sporculuk hayatına başlayan Ateş Özerk, uzun yıllar kulübe hizmet verdi. Basketbol Şube Başkanlığı görevini üstlendiği dönemde kulübe, Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandırdı. Aktif görev süresi sona erdikten sonra da kulübüne destek vermeyi sürdüren Özerk, sağlık sorunları nedeniyle maçlara katılamaz hale gelince, salondaki özel koltuğu kendisine tahsis edildi. Haziran 2025’te yaşamını yitiren Özerk’in adı, bundan böyle Karşıyaka’nın basketbol mabedinde yaşayacak.