A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Eşit Bir Başlangıç, Parlak Bir Gelecek” başlığıyla düzenlenen Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezleri Hizmet İçi Eğitim Semineri’ne katıldı. Seminerin açılışında yaptığı konuşmada merkezlerin aylık ücretlerinin 4 bin liraya indirildiğini duyuran Tugay, eğitimcilere hitaben, “Her bir kuruşun üzerinde yüz binlerce çocuk ve milyonlarca insanın hakkı var. Onun için en iyisi olmak zorundasınız. Onun için size emanet edilen çocuklara kapıdan içeri girdiği andan itibaren gözünüz gibi bakmalısınız” dedi. “HER ÇOCUĞA EŞİT BAŞLANGIÇ SAĞLAMALIYIZ” Başkan Tugay, konuşmasında okul öncesi eğitimdeki yetersizliğe dikkat çekerek, kamu kurumlarının bu alandaki sorumluluğuna işaret etti. “Belediyeler, devlet, kâr amacı gütmeyen kuruluşlardır. 4.5 milyon nüfuslu bir şehirde okul öncesi yaş grubu çocuklarımızın sayısı yüz binlerce. Çocuklarımızın okul öncesi eğitimini, bakımını karşılayacak yeterli tesise ülkemiz sahip mi, buna bakmamız lazım” dedi. Tugay, özel ve devlet anaokullarının ihtiyacın çok azını karşıladığını ifade ederek, “Pek çok çocuk bir yakınına, bazıları da ailelerin büyük çocuğunun eline emanet ediliyor. Çalışmayan anneler de günlük işlerle uğraşırken çocukla ilgilenemiyor” ifadelerini kullandı. “ZIPKIN GİBİ ÇOCUKLAR ÇIKMALI” Yuvamız İzmir merkezlerinin ücretlerinde kademeli olarak indirim yaptıklarını belirten Başkan Tugay, “Merkezlerimizdeki aylık ücretleri 10 bin liradan 5 bin liraya düşürdük, bu sene ise 4 bin lira yaptık” dedi. Sözlerini şöyle sürdürdü: “Her bir kuruş çok değerli. Her bir kuruşun üzerinde yüz binlerce çocuk ve milyonlarca insanın hakkı var. Onun için en iyisi olmak zorundasınız. Onun için size emanet edilen çocuklara kapıdan içeri girdiği andan itibaren gözünüz gibi bakmalısınız. Onları o kapıdan çıktığı gün karşılaşacağı dünyaya hazırlamanız gerekiyor. Buradan zıpkın gibi çocuklar çıkarmamız gerekiyor.” “SEVMEYİ ÖĞRETİN” Başkan Tugay, Yuvamız İzmir ailesine duyduğu güveni şu sözlerle ifade etti: “İnanın sizlerle gurur duyuyorum. Sizlerden isteğim şu; çocuklara sevmeyi öğretin. Bir insanı sevmekle başlıyor her şey. Bunları başarabilirseniz bir çocuğa verebileceğiniz en büyük hediyeyi vermiş olursunuz, görevinizi başarıyla tamamlamış olursunuz.” MERKEZ SAYISI 30’A ÇIKACAK İZELMAN Genel Müdür Yardımcısı Merve Doğan Gürsel, merkezin yaygınlaştırılmasına ilişkin şu bilgileri verdi: “Başkanımız, bu yıl yeni merkez hedefi sayısını 30 olarak belirledi. Bu hedefi bize olan güveninin sonucu olarak görüyoruz. Gelecek sene yine burada buluştuğumuzda hedefi yakalamış, hatta aşmış olarak bir kez daha gururlanacağız. Çocuk Etkinlik Merkezlerini İzmir’in dört yanına yaydık. Dikili’den Görece’ye; Kiraz’dan Aliağa’ya; Beydağ’dan Buca’ya; Tire’den Bornova’ya tüm İzmir’i Çocuk Etkinlik Merkezlerimizle donatmaya, bu eğitim seferberliği cephesini tüm şehre yaymaya başladık.” ÇEVRİMİÇİ KAYIT DÖNEMİ BAŞLIYOR Yeni dönemde dijitalleşmeye odaklandıklarını belirten Gürsel, “Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni de dikkate alarak daha da dijitalleşiyoruz. Çocuk Etkinlik Merkezlerimize kayıtları çevrimiçi almaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı. 15 İLÇEDE 1698 ÇOCUĞA HİZMET Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezleri Müdürü Eda Kaygusuz, 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başarıyla tamamlandığını ve 5 yaş grubundaki 291 çocuğun mezun edildiğini belirtti. Mevcut merkez sayısının 22’ye çıktığını söyleyen Kaygusuz, “Cengizhan, Gümüşpala, Tınaztepe, Toros, Urla-1 ve Urla-2 ile bu yıl sonuna kadar toplam 30 Çocuk Etkinlik Merkezi’ne ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. İzmir genelinde 15 ilçede hizmet verdiklerini kaydeden Kaygusuz, “Alanında yetkin 221 personelimizle bin 698 çocuğumuza sevgi dolu, güvenli ve nitelikli bir eğitim ortamı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. PROGRAM 31 TEMMUZ’A KADAR SÜRECEK Dört gün sürecek eğitim programında birçok seminer ve sunum gerçekleştiriliyor. Eğitimin ilk gününde “İyi Bir Erken Çocukluk Eğitimi Dünyayı Değiştirir” ve “Değişimi Yönetmek” başlıklı sunumlar yapılırken, İZSU tarafından da su tasarrufu konusunda bilgilendirme sunumu düzenlendi. Program kapsamında ayrıca “Psikolojik İyi Oluş” ve “Oryantasyon Süreci Öğretmen Bilgilendirme” seminerleri de yer aldı. Akademisyenlerin de katılacağı seminerler 31 Temmuz’a kadar devam edecek.