A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, iller arası mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları sonucunda tercihlerine yerleşemeyen öğretmenlerle ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tekin, atamaların hizmet puanları esas alınarak yapıldığını duyurdu. Bakan Tekin, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Aile, insanın hayata tutunduğu ilk zemin, eğitimin kök saldığı mekandır. Öğretmenimizin ailesiyle bir arada olabilmesi, insanı önceleyen kadim sorumluluğumuzun bir gereğidir. 2025 yılı iller arası mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları sonucunda, tercihlerine yerleşemeyen tüm öğretmenlerimizin atamalarını, taleplerini dikkate alarak, aile bütünlüğünü koruyacak ve kamu yararını gözeten bir anlayışla, mazeret illerinde ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına hizmet puanı esasına göre gerçekleştirdik. Eğitim ailemize hayırlı uğurlu olsun inşallah.” BAKANLIK: BAŞVURULAR İKİ AŞAMALI OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer nedenlere bağlı olarak iller arası yer değiştirme başvurularının iki aşamalı olarak gerçekleştirildiği hatırlatıldı. AYRILMA İŞLEMLERİ 7 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR Açıklamada, başvuruların tamamlanmasının ardından tercihler doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre atamaların yapıldığı belirtildi. Ataması gerçekleşen öğretmenlerin ayrılma işlemlerine 7 Ağustos 2025 itibarıyla başlanacağı duyuruldu. (CNN Türk)