Bakan Kurum'dan Ödemiş yangınından etkilenen vatandaşlara müjde!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir’in Ödemiş ilçesinde kaymakamlık önünde düzenlenen İzmir Afet Konutları Temel Atma Töreni’ne katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yangınlardan etkilenen bölgelerde toplam 281 bağımsız bölümün inşa edileceğini açıkladı. Ödemiş’te 138 köy evi, 21 ahır, cami ve köy konağı, Seferihisar Camikebir Mahallesi’nde ise 143 konut yapılacak.

YANGINLARDAN SONRA DEVLET SAHADA

Bakan Kurum, yangınların ardından devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğunu belirterek, “Bizim devletimiz güçlüdür, milletimiz büyüktür. Bu topraklarda devlet hiçbir zaman milletini yalnız bırakmamıştır, bırakmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

CAVİT AMCA İLE DUYGUSAL ANLAR

Ödemiş’te evleri yanan vatandaşlarla yaşadığı anları aktaran Bakan Kurum, “Evi yanan Cavit amcamızla sarıldığımızda, o döktüğü gözyaşlarını hiç unutamıyorum. Bana dönüp 'Her şeyimiz gitti' dediğinde çok üzüldüm ama kendisine de o gün bir söz verdim. 'Cavit amca, sen canını sıkma, senin canın sağ olsun, evlatların sağlıklı olsun, gerisini biz hallederiz, evinin daha iyisini yaparız.' dedim” ifadelerini kullandı.

YALAN İDDİALARA TEPKİ

Kurum, orman yangınlarının ardından bazı çevrelerce ortaya atılan “ormanlık alanlar ranta açılıyor” iddialarına tepki göstererek şunları söyledi: “Biz aşkla çalışırken, dimdik ayakta duran eserlerimizi bile karalamaya çalışanları görüyoruz. Her yangından sonra aynı iftirayı atıyorlar. 'Ormanlık alanlar ranta açılıyor' diyorlar. Ekiplerimiz canla başla yangına müdahale ederken, hasar tespit çalışmalarımız yapılırken, gönüllülerimiz 'yeşil vatan' diyerek alevleri söndürmeye çalışırken bu yalanlara sarılmak en hafif tabiriyle milletimizin acısına saygısızlık, milletimize karşı sorumsuzluktur.”

GÜÇLÜ DEVLET, MİLLETİN DESTEĞİYLE

Kurum, devletin gücünün milletin duasından ve güveninden geldiğini belirterek, “İş bilenin kılıç kuşananın demişler. Allah'ın izniyle bu güçlü devlet milletinin her derdine deva olacaktır. Birileri istediği kadar çamur atsın, deprem bölgesindeki konutlar da bitecek, yangın bölgesindeki evler de teslim edilecek” dedi.

AK PARTİ: BAHANE DEĞİL, ESER ÜRETEN BİZİZ

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bakan Kurum’un yangın sonrası Ödemiş’e ikinci kez gelerek sorunları tespit ettiğini ve çözümler için talimat verdiğini ifade etti. “İşte AK Parti ve siyaseti budur. Bahane üreten değil, eser üreten biziz.” dedi.

ÖDEMİŞ’TE YATIRIMLAR SÜRÜYOR

İnan, ilçedeki yatırımlara değinerek şunları kaydetti: “Torbalı-Ödemiş-Kiraz kara yolu 80 kilometresi tamamlandı. Ödemiş çevre yolu ilçenin trafiğini rahatlattı. Yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatına devam ediliyor, yeni ilçe sağlık müdürlüğü binasında sona yaklaşıldı, 100. Yıl İlkokulu yeni eğitim dönemine hazır.”

TEMEL ATAKANI VE VATANDAŞLARIN SEVİNCİ

Konuşmaların ardından butona basılarak konutların temeli atıldı. Butona Bakan Kurum ile birlikte basan Cavit ve Ülfet Özer çifti, “Çok mutluyuz, yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi. Hüseyin Köymen de evinin hasar gördüğünü belirterek, “Söz verdiler. Buraya kadar geldiler. Allah devletimize zeval vermesin.” ifadelerini kullandı.

ÖDEMİŞ’TE YANGIN ÖZETİ

Ödemiş’e bağlı Tosunlar Mahallesi’nde 2 Temmuz’da başlayan orman yangını, Karadoğan, Demircili, Yeniköy ve Suçıktı mahallelerinde etkili oldu. 3 gün süren yoğun müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı; bazı evler ve ağıllar kullanılamaz hale geldi.

Geri