A
Admin
Yönetici
Yönetici
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yerli üretim ilaçlarda önemli bir adım attı. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, tamamı yerli üretim olan 12 ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme listesine alındığını duyurdu. Bu gelişme, hem sağlık sektöründe yerlileşme adına atılan önemli bir adım hem de hastaların ilaç temininde ekonomik anlamda desteklenmesi açısından büyük önem taşıyor. Yerli Üretim İlaçlarda Geri Ödeme Desteği Sağlık hizmetlerinde yerlileşme ve milli üretim politikalarının desteklenmesi, Türkiye’nin sağlık alanında dışa bağımlılığını azaltma hedefinin bir parçası olarak öne çıkıyor. SGK’nın geri ödeme listesine alınan bu 12 yerli üretim ilaç, vatandaşların hem kaliteli hem de uygun fiyatlı sağlık hizmetine erişimini kolaylaştıracak. Bu sayede hastalar, tedavilerinde ihtiyaç duydukları ilaçlara daha uygun koşullarda ulaşabilecek. Bakan Işıkhan’dan Sağlıkta Milli Adım Mesajı Vedat Işıkhan, yaptığı paylaşımda sadece geri ödeme listesindeki ilaçların sayısını değil, aynı zamanda bu ilaçların tamamının yerli üretim olmasına dikkat çekti. Bakan, açıklamasında “İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim” ifadeleriyle hem sağlık çalışanlarına hem de vatandaşlara umut verici bir mesaj iletti. Bu açıklama, sağlık alanında milli üretimin desteklenmesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Sağlıkta Ekonomik ve Kaliteli Hizmet Vurgusu Türkiye’de sağlık harcamalarının sürdürülebilirliği açısından geri ödeme listelerinin genişletilmesi kritik bir unsur. Yerli üretim ilaçların listeye dahil edilmesi, hem yerli ilaç sanayisinin gelişmesine katkı sağlıyor hem de hastaların ekonomik yükünü hafifletiyor. Bu sayede sağlık sisteminde hem kalite artırılırken hem de maliyetler kontrol altında tutulmuş oluyor. Gelecekte Sağlıkta Milli Üretim Adımları Bakanlık tarafından atılan bu adım, Türkiye’nin sağlık sektöründe kendi kaynaklarını ve teknolojisini kullanarak ilerleme kararlılığının somut göstergesi olarak değerlendiriliyor. Önümüzdeki dönemde benzer uygulamaların artması, sağlıkta dışa bağımlılığın azaltılması ve yerli üretim kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor.