AYŞE BÜLBÜL’ÜN YÜREK YAKAN İSYANI: “EREN’LER ŞEHİT EDİLMESİN, HİÇBİR ANNE AĞLAMASIN!”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
AYŞE BÜLBÜL NE DEDİ? Barış Umudu: “PKK silah bırakacaksa, daha fazla Eren’ler, Ahmet’ler, Mehmet’ler şehit edilmeyecekse, bir şehit annesi olarak bu kararı desteklerim. Hiçbir anne ağlamasın, hiçbir baba gözyaşı dökmesin!” Derin Şüphe: “Yıllar önce bıraksalardı, Eren’im yaşıyor olacaktı. Bunların arkasındakiler kolay kolay silah bırakmaz. Bırakıyoruz deyip gözdağı verecekler, yine devam edecekler. Kalleşliklerine akıl ermez!” Evlat Acısı: “13 evladım vardı, ama hiçbirinin kokusuna doyamadım. Eren’in acısı beni bitirdi. Bilsem, onu bir an yanımdan ayırmazdım.” Diyarbakır Annelerine Çağrı: “Madem silah bırakıyorlar, Diyarbakır’daki annelerin evlatlarını neden hâlâ göndermediler?” Vatan Sevgisi: “Bir evladımı şehit verdim, gerekirse hepsini vatan için vermeye hazırım!” EREN BÜLBÜL’ÜN HİKÂYESİ Tarih: 11 Ağustos 2017 Olay: Trabzon’un Maçka ilçesi Köprüyanı Mahallesi’nde, PKK’lı teröristlerin hırsızlık için girdiği evlerini güvenlik güçlerine göstermek için giderken, Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit edildi. Detay: Eren’in bedeninde 17 kurşun bulundu. Ferhat Gedik’in vücudunda ise 41 kurşun vardı. Türkiye’nin Tepkisi Eren’in ölümü, sanat ve spor camiasından pek çok ismin sosyal medyada anma mesajları paylaşması, onun tüm Türkiye’nin evladı olduğunu gösterdi. NEDEN ÖNEMLİ? PKK’nın Fesih Kararı: Örgütün 12 Mayıs 2025’te silah bırakma ve kendini feshetme kararı, Türkiye’de “terörsüz bir gelecek” umutlarını yeşertti. Ayşe Bülbül’ün Çığlığı: Bir annenin acısı, milyonların barış özlemini yansıttı. Onun sözleri, PKK’nın samimiyetine dair şüpheleri de gündeme taşıdı. Diyarbakır Anneleri: Ayşe Bülbül’ün, evlat nöbetindeki annelere işaret etmesi, örgütün güvenilirliğini sorgulattı. DÜNYA NE DİYOR? Türkiye: Hükümet, kararı “tarihi bir adım” olarak nitelendirdi, ancak koşulsuz silahsızlanma talep ediyor. Uluslararası Basın: BBC, Reuters ve CNN, PKK’nın kararını doğruladı, ancak uygulanabilirlik konusunda temkinli. Eren’in kuzeni Ali Bülbül, Eren’e çelik yelek giydirilmediğini ve “yem olarak kullanıldığını” iddia etti. Ayşe Bülbül, oğlunun askerde değil, evinin önünde şehit edildiğini söyleyerek ihmalleri sorguladı. Eren’in hayalleri arasında imam ya da futbolcu olmak vardı; ama en büyük arzusu, doğuda askerlik yapıp şehit olmaktı. Ayşe Bülbül’ün “Eren’ler yaşasın, hiçbir anne ağlamasın!” feryadı, barışın ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha hatırlattı. PKK’nın kararı, ya Türkiye’yi birleştirecek ya da yeni acılarla bölecek! Sen ne düşünüyorsun? Bu karar, Eren’lerin anısını yaşatacak mı, yoksa bir aldatmaca mı?

Geri