Ayşe Barım'dan mektup var! 213 gündür tutuklu! Barım’dan sağlık ve adalet mesajı: Yaşamak istiyorum

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Gezi Parkı soruşturması kapsamında 27 Ocak’ta tutuklanan oyuncu menajeri Ayşe Barım, Silivri Cezaevi’nden kaleme aldığı mektupta ciddi sağlık sorunları yaşadığını ve ani ölüm riski altında olduğunu açıkladı. Barım, mektubunda vicdan çağrısında bulunarak, tutuksuz yargılanabilecekken cezaevinde hayatını kaybederse sorumluluğun kimde olacağını sordu.

ORGANİZE İFTİRA KAMPANYASI

Barım, sosyal medyada kendisi hakkında başlatılan organize iftira kampanyasıyla gerçek dışı bir Ayşe Barım kimliği yaratıldığını ifade etti: “Bu mektup bir yardım çağrısı değil, vicdan çağrısıdır. Ocak 2025'te sosyal medya üzerinden kimliği belirsiz hesaplarca başlatılan organize iftira kampanyası ile gerçek dışı bir Ayşe Barım kimliği inşa edildi. Ben 23 yıldır oyuncu menajerliği yapıyorum. Her zaman dürüstlükle ve mesleki ilkelere sadık kalarak sadece işimi yaptım.”

Barım, 12 yıl önceki Gezi Parkı olaylarıyla ilişkilendirilerek ağır suçlamalarla karşı karşıya bırakıldığını belirtti.

Ayşe Barım-1

SAĞLIK DURUMU KRİTİK

Barım, cezaevi süresince 6 ayrı kalp hastalığı ve beyninde stentli iki anevrizmanın yanı sıra yeni bir anevrizma oluştuğunu ve ani ölüm riski taşıdığını açıkladı: “Son 3 ay içerisinde kalp rahatsızlığımın ilerlediğinin belirtisi olarak 6 kez baygınlık geçirdim. Ayrıca sağlıksız ve hızlı bir şekilde 30 kilo kaybettim, ağır kas yıkımım oluştu ve kilo kaybım devam etmektedir.” 2 Temmuz ve 14 Ağustos tarihlerinde düzenlenen hastane raporlarında cezaevi koşullarının sağlık sorunlarını ağırlaştırdığı ve tedavi edilmeleri gereken durumların ileri teknolojiye sahip merkezlerde dahi risk taşıdığı belirtildi.

TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Barım’ın avukatları, sağlık durumunun ciddiyeti nedeniyle tahliye başvurusunda bulundu ancak mahkeme talepleri reddetti. 5 Haziran’da Barım hücresinde fenalaştı, 11 Haziran’da acil tahliye başvurusu yine reddedildi. Mahkeme, daha sonra Barım’ı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk etti.

9 uzmandan oluşan doktorlar kurulu, Barım’ın cezaevinde kalmaya devam etmesinin yaşamı açısından ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı. Raporda, kalıcı kalp pili takılmadığı sürece ani ölüm riskinin bulunduğu, yeni anevrizmanın patlaması halinde felç, beyin kanaması veya ölümle sonuçlanabileceği ifade edildi.

“YAŞAM HAKKIM KORUNSUN”

Ayşe Barım mektubunda son olarak şunları yazdı: “Benim tek isteğim yaşam hakkımın korunmasıdır. Tutuksuz yargılanabilecekken cezaevinde hayatımı kaybedersem bunun sorumluluğu kimdedir? Haksız yere atılan iftiralarla elimden alınan hayatımın geri verilmesini talep ediyorum. Adaletin bir an önce tecelli etmesini istiyorum ve sesimi kamuoyunu vicdanına teslim ediyorum. Devletime ve adalete inancımı kaybetmeden YAŞAMAK istiyorum.”

(GERÇEKGÜNDEM)

Geri