ASELSAN’dan tarihi adım: Oğulbey’de teknoloji üssü kuruluyor! SİPER ve HİSAR sistemleri göreve hazır

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Türk savunma sanayiinin öncü kuruluşu ASELSAN, Gölbaşı’ndaki yerleşkesinde “Gelecek 50 Yıla Atılan Temeller” programı kapsamında büyük bir gövde gösterisine imza attı. Törende, çok katmanlı hava savunma projesi Çelik Kubbe’nin unsurlarından oluşan 47 araçlık sistem Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi.

ÇOK KATMANLI HAVA SAVUNMA

Teslim edilen sistemler arasında SİPER ve HİSAR O 100 Hava Savunma Sistemleri, ALP serisi radarlar, PUHU ve REDET elektronik harp sistemleri ile KORKUT yakın hava savunma araçları yer aldı. Böylece radar, elektronik harp ve hava savunma unsurlarını bir araya getiren 47 araçlık paket, Çelik Kubbe projesinin ilk adımı olarak orduya kazandırıldı.

OĞULBEY’DE TEKNOLOJİ ÜSSÜ

Törenin en dikkat çeken adımı ise Oğulbey Teknoloji Üssü’nün temel atma töreni oldu. Geleceğin komuta kontrol sistemlerinin, ileri haberleşme ağlarının, kuantum teknolojilerinin ve yapay zekâ tabanlı savunma algoritmalarının geliştirileceği bu merkez, Türkiye’nin stratejik atılım noktası olarak planlandı. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “Burada sadece mühendislik değil, stratejik akıl inşa edeceğiz. Oğulbey, yeni nesil mühendislik çözümleri için bir üs olacak” ifadelerini kullandı.

Aselsannn

KAPASİTESİ YÜZDE 40 ARTACAK

ASELSAN bünyesinde 14 yeni tesis de açıldı. 280 milyon doları aşan yatırım değeriyle hayata geçirilen bu tesisler, 165 bin metrekarelik kapalı alana yayıldı. Seri üretim kapasitesi yüzde 40 artarken, 4 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bununla birlikte, 6 bin 500 dönümlük alana kurulacak Oğulbey Teknoloji Üssü’nün yatırım değeri 1,5 milyar dolar olarak açıklandı. Yeni üs, tamamlandığında 8 bin kişiye iş imkânı sunacak.

“GÖK VATAN DAHA GÜVENLİ OLACAK”

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ise törende yaptığı konuşmada, “Sadece bir başlangıç olan bu teslimatlarla, gök vatanımız daha güvenli olacak. Bu sistemlerden daha fazla üretmek, yeni yetenekler kazanmak ve kahraman ordumuzu bu sistemlerle donatmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

MİLLİYET

Geri